Назад

АС при БТПП подпомага с добри практики арбитражната институция в Косово

 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с гл. секретар на Арбитражния съд към Търговската палата на Косово Аниезе Гояни. Институцията е създадена едва през миналата година и черпи опита на Арбитражния съд при БТПП. През месец май миналата година председателят на АС при БТПП Силви Чернев участва в подготовката на институционалните документи за арбитражния съд в Косово.


Г-н Симеонов очерта преимуществата на арбитражното разрешаване на търговски спорове, сред които са бързина, стабилност, по-малко разходи за страните, безпристрастно решение, което влиза в сила незабавно.
По време на разговора бяха обменени добри практики за използването на медиация и арбитраж. Председателят на БТПП препоръча прилагането на електронната система, която позволява по-ефективна работа на съда. 



Г-жа Гояни ще прекара една седмица в БТПП, за да се запознае с дейността на Арбитражния съд, като част от програмата на партньорския проект CEFTA-DIHK "Приложение на ЦЕФТА за интернационализация на икономиката на ЮИЕ".
 

16.01.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад