Назад

Новоучредената Нидерландско-българска бизнес асоциация представи първите си инициативи

„Български, белгийски и нидерландски бизнес обмен“ ще се състои на 29 февруари в ЦУМ, без такса участие




 

Ръководството на новоучредената Нидерландско-българска бизнес асоциация /DBBA/ посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Нидерландия.

Едуард Симелинк, председател на DBBA, и Мила Панчева, заместник-председател на двустранната асоциация, представиха организацията, цели и планирани дейности. За първите няколко месеца от учредяването си DBBA е успяла да привлече 30 компании от България и Нидерландия, както и да сключи споразумения за партньорство с други двустранни камари и организации в страната.

По време на срещата Симеонов сподели, че БТПП и DBBA имат общо поле за сътрудничество, с основна цел подобряване на икономическата обстановка в България и усъвършенстване на законодателната система в страната.

Председателят на БТПП запозна гостите си с историята, дейността и структурата на Палатата, акцентирайки върху сътрудничеството на БТПП с партньори от Нидерландия. Симеонов информира за изпълнен проект на БТПП, съвместно с нидерландски организации, за дигитализация на търговския регистър на Палатата.

Обсъдено бе и предстоящо събитие на двустранната камара – „Български, белгийски и нидерландски бизнес обмен“, който ще се проведе на 29 февруари /четвъртък/ от 19.00 ч в ЦУМ /http://tinyurl.com/launchee/. Събитието се организира съвместно с Фламандско-балкански бизнес клуб и е отлична възможност предприемачи и фирми от България, Белгия и Нидерландия да обменят идеи и да проучат потенциални партньорства. Участието е безплатно. Необходима е предварителна регистрация


27.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад