Назад

Бизнес асоциацията на Баия, Бразилия търси нови партньорства в България

Непознат, но с развито индустриално производство и селско стопанство е далечният бразилски щат Баия




 

Българската търговско-промишлена палата бе домакин на среща между председателя Цветан Симеонов, Зилан да Коста е Силва Мура, представител на Бизнес асоциацията на Баия, Бразилия, и Андрей Делчев, арбитър в Арбитражния съд при БТПП.

Силва представи Бизнес асоциацията на Баия, щат в Североизточна Бразилия, която съществува от 1811 г. Това е най-старата организация на бизнеса в Латинска Америка, с най-стария арбитражен съд.

Гостът от Бразилия разясни, че е в България в търсене на нови партньорства. Той сподели, че главният град на щата е гр. Салвадор с пристанище на атлантическото крайбрежие. Бизнесът в региона поддържа много добри контакти с всички големи икономики в света. Развива индустриално производство, селско стопанство, химическа промишленост, ИКТ, лека промишленост, морско дело и туризъм. Регионът е голям производител на памук, захар, кокосови орехи, какао, соя, царевица, други бобови, маниока, пъпеш, папая, манго, банани, гуарана и др. екзотични растения.

Симеонов представи БТПП и посочи общите характеристики в развитието и функционирането на двете бизнес организации. Бе договорено по-задълбочено сътрудничество за обмен на бизнес посещения и делегации, като последната българска бизнес мисия в Бразилия, организирана от БТПП бе проведена през 2016 г. Взаимодействие в областта на търговския арбитраж също бе обсъдено.

БТПП и Бизнес асоциацията на Баия ще предприемат необходимите стъпки за задълбочаване на партньорството. Български компании, заинтересовани да намерят бразилски фирми, с които да си сътрудничат, могат да се свържат с БТПП, дирекция Международно сътрудничество, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 


21.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад