Назад

БТПП и Търговско-промишлената палата на Йоханесбург задълбочават партньорството си





Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов  проведе онлайн разговор с Бернадет Цайлер, главен изпълнителен директор на Търговско-промишлената палата на Йоханесбург, Република Южна Африка.

Организацията е създадена през 1890 г. Активна е в организирането на международни събития с цел подпомагане интернационализацията на местните предприятия – форуми, изложения, обучения, срещи и дискусии. Изпълнява специална роля в подкрепата на МСП. Тя е част от Асоциацията на Южноафриканските търговски палати. Освен това е домакин на Националния комитет на Международната търговска камара.

Цветан Симеонов представи палатата и посочи общите допирни точки с партньорите от Йоханесбург, по-специално в областта на мерките за повишаване на интернационализацията, организиране на изложения, заверка на международни търговски документи и насърчаване подобряването на условията за бизнес в национален мащаб.

Симеонов представи накратко и икономическата среда в България, като акцентира на възможностите да предложим български машини за преработване на селскостопанска продукция, опит във възобновяемата енергетика, добре развита система от компании и умения в сектор информационни и комуникационни технологии, логистични и транспорти решения, условия за развитие на сътрудничеството в областта на туризма и др.

Бе договорено задълбочаване на взаимодействието между двете организации. Срещата бе осъществена с любезното съдействие на Посолството на Република България в Претория.

 

 


20.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад