Назад

Новият български посланик в Република Корея посети БТПП





В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща с новоназначения посланик на България в Република Корея Петър Крайчев. Той разговаря с председателя Цветан Симеонов като обмениха полезна информация за съществуващото сътрудничество между България и Южна Корея и актуалните теми на взаимодействие. Посланик Крайчев сподели богатия си опит в предишни дипломатически мисии, които са били в различни дестинации. Събеседниците се обединиха около мнението, че многообещаващата икономическа среда в Република Корея създава предпоставки за задълбочаване на двустранния икономически, търговски и инвестиционен диалог. Страната е малко по-малка по територия от България, без специални природни ресурси, но постига много и през последните години се превръща в 10-та икономика в света.

Симеонов подчерта доверието, с което БТПП работи с корейски партньори – дипломати, смесени палати, национални и регионални организации на бизнеса.

В хода на разговора бе обсъдена и необходимостта от стимулиране използването на преимуществата от споразумението за свободна търговия между ЕС и Южна Корея.

Бе договорено продължаване на обмена на информация между БТПП и Посолството на България в Сеул, както и Службата по търговско-икономически въпроси там, която е много активна.

 


19.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад