Назад

Внушително българско участие в MONEY SHOW - Солун







MONEY SHOW се проведе в Солун от 9 до 11 февруари с внушително  българско участие.

32-то издание на MONEY SHOW - изложение и конференция, се организира от Гръцко-италианската палата в Солун в сътрудничество със Солунската търговско-промишлена палата, под егидата на Министерството на вътрешните работи (сектор Македония-Тракия), Регион Централна Македония, Регионалния съюз на общините от Централна Македония и на община Солун.

В рамките на MONEY SHOW 2024 Българо-гръцката търговско-промишлена камара /БГТПК/, заедно с местни партньори, организира специално събитие на тема "Икономическото двустранно сътрудничество между България и Гърция в областта на търговията, индустрията, технологиите". Сред официалните лица и говорители бяха Христос Сарантопулос, зам.-председател на Солунската търговско-промишлена палата, Антон Марков, генерален консул на България в Солун, Саввас Карафилидис, председател на БГТПК, Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции при БТПП, Кристиян Михайлов, зам.-председател на Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PaRAi), Соломон Москона, мениджър развитие на Индустриален парк Сливен, Стоян Марков, заместник-кмет по икономическо развитие на гр. Сливен, и Димитриос Михас, ръководител на Офиса по икономически и търговски въпроси на Посолството на Гърция в София.

Владимир Томов и Андреас Бейкос, член на Съвета по Инвестиции при БТПП, направиха презентация за възможностите за финансиране, предоставяни от членовете на Съвета по инвестиции пред повече от 140 участници в събитието.

Бе проведена и среща между  Анна Мани-Пападимитриу, заместник-министър на развитието на Гърция, Саввас Карафилидис, председател на БГТПК, Димитриос Михас и Владимир Инков, ръководител на търговско-икономическата секция на България в Солун. Бяха обсъдени перспективите за по-нататъшно развитие на отличните българо-гръцки икономически и търговски отношения. Особено внимание беше отделено на развитието на индустриалните паркове от гръцка страна и привличането на български инвестиции в този сектор.

Българската търговско-промишлена палата ще продължи да информира за съвместни инициативи на Съвета по инвестиции при БТПП с партньори от Гърция.

 

 


16.02.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад