Назад

БТПП взе участие в срещата на Асоциацията на Балканските палати

Бяха очертани приоритетите и набелязани инициативите на ABC през 2022г.






 

Проведе се първа среща на Асоциацията на Балканските палати АВС за 2022 г. Във виртуална среда бяха  представени приоритетите на председателството на АВС от Кипърската търговско-промишлена палата. В срещата взе участие и председателят на БТПП Цветан Симеонов заедно с представители на търговските палати на Северна .Македония, Румъния, Сърбия и Албания.

Плануваните събития и инициативи на АВС през 2022 г. ще бъдат насочени към споделяне на добри практики за справяне с пандемията, успешни стъпки, заложени в плановете за възстановянае на страните от АВС, които са и членове на ЕС, както и напредъка в дигиталната транформация в света на бизнеса.

Цветан Симеонов приветства приоритетите на Кипърската ТПП за развитие на АВС и специално подкрепи идеята за стимулиране и обединяване на младите предприемачи от страните в региона, както посредством съществуващите структури по страни на Международната младежка камара, така и други организации на млади бизнесмени.

Той отправи покана към членовете на търговско-промишлените палати от Асоциацията на Балканските палати да участват в Международния Балкански винен конкурс и фестивал през юни 2022 г.

БТПП ще информира допълнително за точните дати и условия за участие в инициативите на Асоциацията на Балканските търговски палати.

 


04.03.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад