Назад

БТПП активизира контактите си с партньорски организации от АрменияИвайло Дерменджиев, член на УС на БТПП и член на Президиума на Арбитражния съд (АС) при БТПП взе участие в състава на делегацията до Армения, придружаваща президента на Република България Румен Радев по време на неговото официално посещение в Ереван (11-13 февруари т.г.). Резултатите от визитата и проведените срещи бяха обсъдени на работна среща с ръководството на БТПП.

По време на многобройните срещи в Ереван е получена информация за условията за правене на бизнес в Армения, актуално законодателство, възможностите за инвестиции и са представени интереси за съвместен бизнес (част от тях виж в приложението по-долу).

По време на посещението представителите на бизнеса са осъществили срещи със заместник -министъра за икономическо развитие и инвестиции в Армения, както и с представители на Националния център за развитие на МСП в Армения и Фондацията за развитие на Армения.

Г-н Дерменджиев е провел срещи с представителите на Търговско-промишлената палата на Армения и ТПП Ереван, на които са обсъдени възможностите за развитие на двустранните отношения, както и бъдещи съвместни инициаитиви.

Връчена е официална покана на Ръководството на Арбитражния съд към ТПП Армения за посещение на  конференцията „120 години арбитражна дейност в България и 65 години от създаването на АС при БТПП“, която ще се проведе в периода 18-19 април 2018 г. в София.

Проведена е и среща със Съюза на производителите и бизнесмените на Армния, председателстващ Бизнес съвета на ЧИС (януари – юни 2018), в който БТПП е член.

По време на посещението е договорено България да бъде домакин на Българо-арменски бизнес форум, по време на който ще бъдат обсъдени конкретни проекти от взаимен интерес.

Приложение:

Инвестиционен профил на Армения  

Инвестиционни предложения

Филм “Nation of Innovation”


23.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад