Назад

10 проекта бяха отличени в конкурса "ИТ проект на годината" 2017

Цветан Симеонов връчи наградата на Алкомет за проект, класиран с най-много гласове в категория "Промишленост"




Церемонията по награждаване на победителите за 2017 г. в традиционния конкурс „ИТ проект на годината” се състоя на 21 февруари 2018 г. в Гранд Хотел София. Конкурсът се организира за четиринадесета година от ICT Media и за десети пореден път е подкрепен от Банка ДСК.

С най-много гласове в категория "Промишленост" се класира проектът на Алкомет „Mиграция към Microsoft Navision 2017, внедряване на APS система и MES решение", реализиран съвместно от специалистите в „Алкомет“, Siemens Preactor и външен партньор. Отличие за внедряването бе дадено на Георги Апостолов, ръководител на отдел „Информационно обслужване“ в Алкомет, от Цветан Симеонов, председател на Българска търговско-промишлена палата.

"Благодаря, че ме направихте част от това важно за българската икономика събитие. БТПП познава добре фирмата “Алкомет”, нейния собственик и екипа ѝ от години. Те заслужават тази награда, защото показват едно устойчиво развитие и съм сигурен, че ще имат още много успехи, което им пожелавам искрено", заяви Цветан Симеонов при връчване на приза.

Г-н Симеонов заяви, че Палатата ще финансира частично 360º виртуален тур на Алкомет, за да съдейства относно популяризирането  чрез  включване на фирмата в http://businessmap.bg/ - контактите на бизнеса в България, събрани на едно място.

В оспорвана надпревара се включиха общо 25 ИТ проекта, 11 от които са реализирани в публичния сектор с категории "Централна администрация", "Общинска администрация", "Здравеопазване", "Образование", а останалите 14 кандидатури са от корпоративния в категории "Транспорт и логистика", "Промишленост", "Банки", "ИТ и аутсорсинг", "Телекомуникационни и комунални услуги".

Отличените проекти бяха 10, а наградите връчиха Велик Занчев, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС); Атанас Темелков, председател, Държавна агенция "Електронно управление"; Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България; Стамен Кочков, председател на УС, Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ); Цветан Симеонов, председател, Българска търговско-промишлена палата; Огнян Траянов, председател на УС, Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ); Жени Бонева, председател на журито в тазгодишното издание на конкурса, заместник-председател на Управителния съвет и председател на Комитета по членство на ISACA Sofia Chapter; Даниела Улямова, началник управление „Информационна трансформация, направление ИТ и операции“, Банка ДСК и Владимир Владков, Computerworld България.

 

НАГРАДЕНИТЕ ПРОЕКТИ

„ПУБЛИЧЕН СЕКТОР“

Победител в категория „Централна администрация“ е проектът за "Изграждане на

информационна система „Макроикономическа статистика - Финансова статистика и

нефинансови национални сметки" на Националния статистически институт. Проектът е

реализиран от „Скейл Фокус” АД.

С най-много точки на първо място в категория „Общинска администрация“ e проектът

"Интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас", изпълнен от

„ТехноЛогика“ ЕАД, „ОРИОН ИНВАЙЪРМЕНТ“ ООД и „КОНТРАКС“ АД.

Победител в категория „Здравеопазване“ е проектът за изработване на специализиран

софтуер за единна национална платформа за търговия с лекарствени продукти за

нуждите на лечебните заведения в Република България. Проектът е реализиран от

"КОНТРАКС" АД.

В категория „Образование“ първи се класира проектът на Телерик Академия с най-

мащабната до момента имплементация на Cisco Meraki в България. Изпълнител е

компанията „Телелинк“.

„КОРПОРАТИВЕН СЕКТОР“

Победител в категория "Транспорт и логистика" е проектът на ДППИ за интегрираната

информационна система, базирана на SAP ERP 6.0, реализирана от СТЕМО ООД.

С най-много гласове в категория "Промишленост" се класира проектът на Алкомет "Mиграция към Microsoft Navision 2017, внедряване на APS система и MES решение". Реализиран е от „Алкомет“ АД, Siemens Preactor и външен партньор.

Победител в категория "Банки" е Societe Generale Експресбанк (SGE) за интеграция на

мобилно приложение за биометрична идентификация и дистанционно генериране на

електронен подпис “Evrotrust”. Изпълнител на проекта е „Evrotrust“/ SGE.

Наградата в категория "ИТ и аутсорсинг услуги" взе GfK България за централизиране на ИТ услугите в GfK на региона CEE-META. Проектът е реализиран от организацията.

Победител в категория "Телекомуникационни и комунални услуги" е проектът

"Внедряване на софтуерен продукт за двустъпково удостоверяване ActiveAuth в

системите на националния телеком на Шри Ланка - Sri Lanka Telecom". Реализиран е от Azure Coast, част от групата на Интернет Корпорейтед Нетуъркс ЕООД.

В конкурса беше връчено и специално отличие за иновации. То бе присъдено на Медицински комплекс "Д-р Щерев" за използване на чатбот, базиран на изкуствен интелект. Разработчик и внедрител на решението е българският екип на Progress.

Пълните представяния на всеки от кандидатите в конкурса „ИТ проект на годината“ за 2017 г. можете да намерите на следния линк - http://computerworld.bg/itproject/2017/articles


23.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад