Назад

В БТПП се проведа среща с участници от японската делегация, придружаваща министър-председателя Н.Пр. Шиндзо Абе

Обсъдиха се възможностите за участие в съвместни проекти, нивото на инвестиционните намерения и икономическото сътрудничество и промотирането на бизнес отношенията между България и Япония


В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се проведа среща между г-н Георги Стоев, зам.-председател на БТПП, и участници от японската делегация, придружаваща министър-председателя Н.Пр. Шиндзо Абе по време на посещението му в България – г-н Шигеру Котанигучи, председател на японската компания SWATO Inc. и изпълнителен директор на регистрираната в България АН Аква Нетуърк ЕООД, г-н Тору Тамагава, началник маркетинг и продажби в KS Analyze Company Ltd., и г-жа Силвия Иванова, АН Аква Нетуърк ЕООД.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за участие в съвместни проекти, нивото на инвестиционните намерения и икономическото сътрудничество между България и Япония, както и промотирането на бизнес отношенията между двете страни. В тази връзка, по време на срещата, гостуващата делегация информира за интереса на японски компании към развитие на бизнес в България и в частност към хотелиерския сектор, развитието на спортната дейност и охранителните услуги.

В допълнение, бе обсъдено и участието на АН Аква Нетуърк ЕООД в изложението Water Sofia 2018 (27- 29 март 2018), където ще представят 2 иновативни прототипа на водно-пречиствателни станции.

Базираната в Осака компания SWATO Inc. развива дейност в сферата на пречистване на води. Притежава най-известната в Япония компактна пречиствателна станция „Асахи Джокасо“ и е стъпила на Българския пазар чрез дъщерната компания АН Аква Нетуърк ЕООД. Услугите и технологиите, които японската фирма предлага, най-често се ползват от хотели, заведения, търговски центрове, винарни и други производствени бази.


16.01.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад