Назад

Икономическият съветник на Посолството на Ислямска Република Иран в София разговаря с Цветан Симеонов

Обсъдена беше предстоящата бизнес делегация до Техеран, придружаваща министъра на икономиката на Република България




Икономическият съветник на Посолството на Ислямска Република Иран в София Али Акбар Резаи и председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъдиха параметрите на предстоящата бизнес делегация до Техеран, придружаваща министъра на икономиката на Република България – Емил Караниколов по време на неговото официално посещение до Иран, в периода 30 септември – 3 октомври 2017г.

По време на работната среща бе разгледана програмата на бизнес делегацията, включваща провеждането на Ирано-български бизнес форум, който ще бъде открит в присъствието на министрите на икономиката на двете страни и председателите на търговско-промишлените палати на България и Иран.

По данни на Министерство на икономиката секторите, които нашата страна определя като потенциални за развитие на двустранното сътрудничество с Иран са: фармацевтичната промишленост, хранително-вкусовата промишленост, автомобилната индустрия – резервни части и аксесоари, химическа промишленост и информационни технологии.

По време на срещата бе договорено, че съдействието и срещи ще бъдат осигурени и на други желаещи фирми с интерес към иранския пазар, независимо от бранша.

Проявяващите интерес да бъдат включени в състава на бизнес делегацията до Иран, могат да се регистрират тук: http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=549&lang=bg


25.08.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад