Назад

БТПП участва в 19-та конференция ЕС - Япония

Посветена на развитието на стратегическите отношения между Европейския съюз и Япония


По покана на мисията на Япония в Белгия и Международната фондация на университетите, заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в 19-та конференция, посветена на развитието на стратегическите отношения между Европейския съюз и Япония в рамките на преговорите по подготовката на Договора за свободна търговия, чието финализиране се очаква до края на тази година.

Конференцията беше открита от вицепремиера на Белгия Крис Петерс и от ръководителя на мисията на Япония в ЕС посланик Таканори Уехара.

Заместник-председателят на Палатата проведе срещи с посланик Уехара, както и с Франс Хорелбеке, председател на Борда на директорите на Дайкин Европа, който отправи покана към Георги Стоев и към членовете на Българо-японския икономически съвет при БТПП да посетят компанията. Седалището на Дайкин Европа е в Остенд, Белгия, където работи и Европейският център за научноизследователска и развойна дейност на Daikin Industries Ltd., японската компания-майка.

След състоялите се дебати, заместник-председателят на БТПП, разговаря с д-р Йосуке Наои от Агенцията за атомна енергия в Япония.

Конференцията беше закрита от посланика на Япония в Белгия  Масафуми Ишии, който направи подробен анализ на сферите на общи интереси между ЕС и Япония, както и на предстоящите съвместни действия в областите ядрена безопасност и подходи за разрешаване на миграционни проблеми.

Георги Стоев потвърди готовността на Българо-японския икономически съвет при БТПП да се присъедини към общите усилия в тези направления и да участва в бъдещи мероприятия по подготовката на Договора за партньорство и свободна търговия през месец октомври т.г.


28.09.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад