Назад

Среща с етиопски дипломати

Н.Пр. г-н Негаш Кебрет Ботора, извънреден и пълномощен посланик на Федерална демократична република Етиопия, акредитиран за България и съветници от Посолството посетиха БТПП и обсъдиха възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения с г-н Тодор Табаков, член на Изпълнителния съвет на Палатата.
 
Н.Пр. г-н Ботора сподели, че важна задача в рамките на неговия мандат ще бъде развитие на търговско-икономическите отношения между България и Етиопия, като предложи установяване на по-близки контакти между търговско-промишлените палати от двете страни и подписването на меморандум за сътрудничество. Той определи и перспективните сектори за Етиопия – а именно: селско стопанство, промишленост, текстил, кожена и кожухарска промишленост, производство. Н.Пр. г-н Ботора информира за новоизградените индустриални паркове в Етиопия, които предлагат добри условия за чуждестранните инвеститори.
 
Г-н Табаков запозна госта си с дейността на Палатата и услугите, които БТПП предлага в полза на бизнеса и предостави информационни материали, акцентирайки върху основните макроикономически показатели на България. Той изрази готовност от страна на БТПП да съдейства за задълбочаване на сътрудничеството с ТПП на Етиопия и отбеляза необходимостта от обновяване на договорно-правната база между двете страни. 
 
Фирмите,които имат интерес за сътрудничество с партньори от Етиопия, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg или на тел.: 02 8117 494, 8117 421.
 

10.06.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад