Назад

Среща с посланика на Китайска народна република в България





Н.Пр. Гуо Йеджоу, посланик на Китайска народна република в България, и Лю Дзиндзи, аташе - търговски въпроси към Посолството, се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Обсъдена бе предстоящата Среща на лидерите на местните власти от Китай и страните от ЦИЕ и участието на България чрез представяне на проекти на местно равнище. Събитието ще се проведе в Чунцин от 2 до 4 юли тази година. Домакин ще бъде Китай, а съорганизатор е правителството на район Чунцин. 
 
Поканени са областни управители, кметове и местни лидери от общо 52 града, националните координатори за инициативата за сътрудничество Китай-ЦИЕ, посланици и бизнес-лидери от 16-те държави. От България участие ще вземат представители не местната власт и на бизнеса от София, Пловдив, Плевен и Перник.
При наличието на готови проекти местни бизнесмени могат да се обръщат към съответната администрация, за да бъдат представени на изложението.
 
По време на срещата БТПП договори и добре подготвените проекти от други общини също да имат възможността да бъдат презентирани. За целта те трябва да бъдат представени в БТПП до 25 юни в:
 
oтдел „Международно сътрудничество и международни организации“
e-mail: m.markova@bcci.bg
тел.: 02/ 8117 494
 

19.06.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад