Назад

Среща на председателите на Българската и Украинската търговско-промишлени палатиПо време на посещението си в Киев във връзка с провеждащия се там форум на международната работодателска общност, председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов проведе среща с председателя на Украинската Търговско-промишлена палата (УТПП) Генади Чижиков. В срещата взе участие и зам.-председателят на УТПП Сергей Свистел, който бе неотдавна на посещение в България. 
 
Основните акценти в разговора бяха свързани с желанието на Украинската палата да използва опита и постиженията на БТПП, особено тези, отнасящи се до единния доброволен регистър на търговците и дейността на арбитража. 
 
Бе отбелязано, че се очаква изключително полезен ефект от ползването на опита на БТПП в процеса на присъединяване на Украйна към ЕС, особено оползотворяването на възможностите на различни проекти за подобряване на бизнес средата и международните позиции на компаниите.
 
Набелязани бяха и насоки за разширяване на сътрудничеството по линия на дейностите на Българо-украинската индустриална камара (БУИК).
 

13.09.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад