Назад

Бизнес форум на Дунавския регион

Развитие на бизнес партньорства и представяне на най-новите тенденции в  Инфромационните и комуникационни технологии

Enterprise Europe Network към БТПП е съорганизатор на Бизнес форум на Дунавския регион (DANUBE REGION BUSINESS FORUM), който ще се проведе в периода 14-15 ноември 2013г. във Виена, Австрия. В рамките на събитието ще се организират и B2B срещи между предприемачи, публични организации и представители на научните среди, работещи в сферата на информационните и комуникационните технологии. Целта на тази инициатива е стимулиране на иновациите, растежа, конкурентноспособността на фирмите от Дунавския регион, които искат да разширят възможностите пред своя бизнес.
 
Събитието представлява голям интерес за България, тъй като Австрия се нарежда на второ място по инвестиции в България. 
Организатори са Главна дирекция „Regio“, Eвропейската комисия, Австрийската федерална икономическа камара и EEN - най-голямата бизнес мрежа за малки и средни предприятия в Европа. 
 
Темите на форума тази година са:
 
•         Информационни и коминукационни технологии – нови развития
•         Уъркшопи на тема:
                   o   електронно здравеопазване
                   o   електронно правителство
 
Участниците във форума ще могат да установят контакти с потенциални партньори по време на B2B срещите, които ще бъдат предварително уговорени в периода между 21 октомври - 10 ноември 2013г.  
 
В програмата на събитието е предвидено и посещение на организацията Ars Electronica в Линц. Ars Electronica e основана около ежегодно провеждащ се фестивал за изкуство, технологии и общество, която поддържа технологична лаборатория, медиен център и музей. Разходите за транспорт между Виена и Линц се поемат от организаторите.
 
Освен с компании от Дунавския регион, фирмите ще могат да се запознаят и с дейността на молдовски компании, представени от молдовския зам.-министър на ИКТ Дона Скола.
 
В рамките на миналогодишното издание на форума са осъществени 80 срещи от 95 участника. За момента интерес към предстоящото издание на форума са проявили 45 фирми от Дунавския регион.
 
Крайният срок за регистрация и подаване на профилите е 10 октомври 2013. Участието е безплатно.
 
За детайлна програма и регистрация, моля посетете: http://www.b2match.eu/danuberegionbusinessforum2013
 
или се свържете с Европейски информационен и иновационен център в БТПП:
Елеонора Карнаса - експерт
02 / 8117 417, 8117 515
 

 


21.08.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад