Назад

БТПП – партньор на мрежата за благотворителност на БЧК



В рамките на поредната среща на членовете на Партньорската мрежа за благотворителност на Българския червен кръст бе представена информация за програмата „Топъл обяд“ –  кауза, която БЧК 8 години следва с цел да върне на училище повече деца. Много често осигуряването на безплатен обяд на някои особено нуждаещи се деца е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия, както и да се намали заболеваемостта им, произтичаща от нередовното хранене. В тази връзка е и инициатива “Run With Hope”, която набира средства за програмата чрез благотворителни маратони. 
 
На срещата се направи доклад за постигнатите резултати от средствата, вложени по събития на БЧК и негови партньори. Бяха представени и кампании с участието на нови членове на Партньорската мрежа.
 
Главният секретар на БТПП Васил Тодоров изрази готовността на Палатата да продължи да подкрепя инициативите на БЧК, в т.ч. и чрез поддържането на банер на сайта на БТПП. Бе посочена и възможността - информация за старта и за развитието на благотворителни кампании на БЧК да се изпраща до българските и чуждестранни фирми и чрез електронния бюлетин на БТПП, който излиза ежедневно на български език и веднъж седмично на английски език.
 

25.06.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад