Назад

Прозрачността на обществените поръчки бе обсъдена с представители на Департамента по търговия на САЩ

Представители на Департамента по търговия на САЩ и на Търговското представителство към Посолството на САЩ посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

Поводът за срещата бе провеждането на регионална конференция “Прозрачност в управлението на обществените поръчки”, организирана от Посолството на САЩ и Американската търговска камара.

Гостите бяха запознати с дейността на Палатата, като всеки един от тях имаше възможността да се представи и да зададе въпросите си. Председателят на БТПП информира участниците за проблемите, свързани с приложението на Закона за обществените поръчки, а именно: забавяно плащане, директното договаряне и високите такси за участие.

Цветан Симеонов представи предложенията на Палатата за увеличаване на прозрачността и подобряване на управлението на обществените поръчки: задължително включване на представители на браншовите организации в комисиите по оценка; нормиране на пределен процент от стойността на обществената поръчка като гаранция за изпълнение на договора; електронно подаване на документи и електронната им обработка.

БТПП ще подкрепя предложенията за изсветляване и прозрачност при процедурите.

Представителите на Департамента по търговия на САЩ се запознаха с особеностите на националното законодателство. Днес представят свои доклади по време на регионалната конференция в Посолството на САЩ.  

 

Програма на Регионална конференция: Прозрачност в управлението на обществените поръчки - ТУК

 

Гости в БТПП:

    - Представители на Департамента по търговия на САЩ

Адам Болтик – международен търговски специалист

Адам Клайн – отдел „Навлизане и утвърждаване на нови пазари“

Даниел Хилтън – старши юрист-консулт

Изабел Мелкамп – старши търговски специалист

 

     - Представители на Търговското представителство към Посолството на САЩ:

Барбара Лапини – търговско аташе

Станислава Димитрова – търговски съветник


20.06.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад