Назад

Признание за посланика на ЮАР







 

Посланикът на ЮАР в България Н. Пр. Шийла Камерър бе отличена с плакет и грамота по решение на Управителния съвет към БТПП във връзка с приключването на мандата ѝ. Мотивът за награждаването е, че нейната служба в България бе изпълнена със сериозно съдействие на предходни и бъдещи инициативи по отношение на развитието на двустранните отношения. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Южноафриканският посланик Шийла Камерър бе удостоена и с почетното звание "Доктор Хонорис Кауза" на тържествена церемония на Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив с решението на Академичния съвет.  Званието ѝ бе присъдено, заради приносът ѝ в българското образование. От следващата година пловдивски студенти и преподаватели в сферата на икономическите науки ще заминат на специализации в Южноафриканската държава. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*Шийла Камерър е завършила право в Кейптаун, била е зам.-министър на правосъдието, а от 2008 година е посланик в България. Като дипломат тя организира южноафрикански бизнес форум у нас, подпомага развитието на образованието и културата, участва активно в икономически, политически и културни събития.
 

22.03.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад