Назад

Процедура за определяне на изпълнител за проучване и анализ на достигната степен на информираност на целеви групи за нормативна рамка



ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

 На основание чл.14, ал. 2 във връзка с чл.7, т. 1 от Постановление № 55 на МС от 2007 г. за условията и реда за определяне на изпълнител от страна на бенефициенти на договорена безвъзмездна финансова помощ от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз, Съвместната оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Черно море 2007 – 2013г.” и от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, Българска търговско-промишлена палата, със седалище гр. София и адрес на управление гр. София 1058, ул. „Искър” № 9, адрес за кореспонденция гр. София 1058, ул. „Искър” № 9, тел.: (02) 8117 476, факс: (02) 987 32 09, e-mail: tradereg@bcci.bg, z.georgieva@bcci.bg, лице за контакт: Здравка Георгиева, на длъжност „Координатор на проекта”, тел.: (02) 8117 476, в качеството си на бенефициент по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG051PO001-2.1.07 по проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”, финансиран в рамките на процедура „Повишаване гъвкавостта и ефективността на пазара на труда чрез активни действия на социалните партньори”, бюджетна линия BG051PO001–2.1.07 от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, обявява процедура за определяне на изпълнител „открит избор” с обект „предоставяне на услуги”.

Предмет на процедурата за избор на изпълнител е Проучване и анализ на достигнатата степен на информираност на целевите групи за нормативната рамка, регулираща трудовоправните и осигурителните отношения в целевите отрасли по проекта”  по проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Пояснителният документ и документацията са публикувани и на следните интернет адреси: www.bcci.bg/,  www.az.government.bg/,  http://www.eufunds.bg , http://www.nea-project.bcci.bg/

ИЗТЕГЛЯНЕ НА ЦЕЛИЯ ПАКЕТ ДОКУМЕНТИ ОТ ТУК 

 

Оферти се подават на адрес:

гр. София 1058, ул. „Искър” № 9, партер, всеки работен ден от 09.00 ч. до 12.00 ч. и от 14.00 ч. до 16.00 ч. Краен срок за получаване на оферти ‑ 16:00 ч. на 22.03.2013 г.

 

Въпроси и отговори:
 
1. „Под сходни услуги следва да се разбира извършване на изследвания и/или проучвания и/или анализи и/или оценки в сферата на пазара на труда и/или социалната политика в областта на труда и/или в аналогична сфера.''. Моля да посочите конкретно какво имате предвид под аналогична сфера?
 
Под аналогична сфера следва да се има предвид всяка една сходна област имаща отношение към предмета на процедурата.
 
 
2. В изискванията към експертния екип, в същия документ, е посочено:
2.1. Едно от изискванията за ключов експерт: Ръководител на екип е ''Минимум 3 години опит в извършването на изследвания и/или проучвания и/или анализи и/или оценки в публичния и/или в частния сектор в сферата на пазара на труда и/или социалната политика в областта на труда и/или в аналогична сфера.“. Моля да посочите конкретно какво имате предвид под аналогична сфера?
2.2. Едно от изискванията за ключов експерт: Проучвания е „Минимум 3 години опит в разработването на методологии и инструментариум за и/или извършване на изследвания и/или проучвания и/или анализи и/или оценки в публичния и/или в частния сектор в сферата на пазара на труда и/или социалната политика в областта на труда и/или в аналогична сфера“. Моля да посочите конкретно какво имате предвид под аналогична сфера? 
2.3. Едно от изискванията за ключов експерт: Анализи е „Минимум 3 години опит в извършването на изследвания и/или проучвания и/или анализи и/или оценки в публичния и/или в частния сектор в сферата на пазара на труда и/или социалната политика в областта на труда и/или в аналогична сфера“. Моля да посочите конкретно какво имате предвид под аналогична сфера?
 
Под аналогична сфера следва да се има предвид всяка една сходна област имаща отношение към предмета на процедурата.
 
 
3. Във връзка с горецитираните изисквания по отношение специфичния опит на експертите, как следва да бъде доказан той – общо с трудови и/или граждански договори/трудова книжка или с описание на конкретни проекти, в които даденият експерт е участвал, или по друг специфичен начин?
 
Специфичният опит на експертите може да се докаже с договори (трудови и/или граждански), трудова книжка, cv, референции, договори финансирани със средства от програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз и/или друго национално и/или чуждестранно финансиране, в които даденият експерт е участвал и други подобни.
 
4. В документацията като един от крайните продукти е посочен „Аналитичен доклад [2.2] „Проучване и анализ на резултатите от проучване на достигнатата степен на информираност на целевите групи за нормативната рамка, регулираща трудовоправните и осигурителните отношения в 9-те целеви отрасъла по проекта. Териториален разрез''“. Моля да посочите на какво териториално ниво желаете да бъдат анализирани данните – шестте статистически района на планиране (NUTS 2), както при предходното проучване по изпълнение на Дейност 1 на Проекта, или на областно ниво (NUTS 3), за всяка от 28-те области?
 
Данните трябва да бъдат анализирани на областно ниво: Териториален анализ по отношение на 28-те области в страната и град София (виж Техническа спецификация, 2. Вид на услугата, т.3.2. ; виж Пояснителен документ, раздел II, ІІ.1.3 Описание на предмета на процедурата, т.3.2).
 
 
5. Моля, да поясните какво имате предвид под „Обобщен анализ на резултатите от проучване на достигнатата степен на информираност на целевите групи за нормативната рамка, регулираща трудовоправните и осигурителните отношения в 9-те целеви отрасъла по проекта“ (Аналитичен доклад 2.3)? И по-точно: Възложителят очаква ли обобщен анализ едновременно на ниво отрасъл и на ниво териториална област, т.е. 252 анализа (28 области * 9 отрасъла) или обобщен анализ едновременно на ниво отрасъл и на ниво статистически район на планиране, т.е. 54 анализа (6 статистически района * 9 отрасъла), или има предвид друго? Ако е последното, моля пояснете?
 
Обобщеният анализ е един и включва цялостните резултати на национално ниво (виж Техническа спецификация, 3. Изисквания, т.4.; виж Пояснителен документ, раздел II, ІІ.1.3 Описание на предмета на процедурата, т.3.3). 
 
 
6. Има ли изискване данните за някое от равнищата на анализ (отрасъл, регион или област) да бъдат представителни по отношение на съответните генерални съвкупности. Ако да, за кои?
 
Анализът се базира на проучване по 200 респондента от всяка от 28-те области в страната като: съотношението работодатели/работници, служители е 1:3 и всеки отрасъл е представен от 623 респондента. 
 
 
7. Предвид това, че при започване на проекта е правено проучване на информираността, с което е измерена информираността, има ли изискване настоящото проучване и анализ да използват подобна на първоначалното изследване методология и методика на извадката?
 
Няма изрично изискване. 
 
8. В приложение № 8 Справка – декларация за общия оборот и оборота от сходни услуги, съгласно чл. 15, ал. 3, т. 2 от ПМС 55/2007 е посочено, че е необходимо да предоставим данни за 2009г., 2010г. и 2011г. В пояснителния документ, раздел III.2.3. „Икономически и финансови възможности”, колони „Изискуеми документи и информация” и „Минимални изисквания” е посочено, че трябва да предоставим информация за последните три приключили финансови години, а именно 2010г., 2011г., 2012г.
Моля за разяснение, информацията за кой период трябва да бъде посочена в Приложение № 8 – за периода 2009г., 2010г. и 2011г. или за периода 2010г., 2011г., 2012г.?
 
Кандидатът следва да представи в приложение № 8 Справка – декларация за общия оборот и оборота от сходни услуги за 2010г., 2011г. и 2012г.
 
 
9. В техническата спецификация, в основната цел на процедурата е посочено, че проучването следва „да измери степента на информираност на целевите групи посочени в раздел 2, т. 2 относно нормативната рамка, регулираща трудовоправните и осигурителните отношения с оглед съпоставимост познанията им в началото и към края на периода на изпълнение на проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”:
 
Въпрос 9а: Т. 2, на раздел 2 не изяснява експлицитно кои са целевите групи-работодатели/собственици? + наемни работници? + синдикалисти в 9-те бранша? Молим да конкретизирате целевите групи.
 
Отговор 9a: информация относно целевите групи може да бъде намерена на сайта на Виртуална социална академия, Рубрика: Online Самоинформиране http://www.vsa.bcci.bg/?cid=7 
 
 
Въпрос 9б: Кои конкретно са „обучителните и информационните събития”, чието въздействие върху информираността следва да се проучи и анализира от обявената поръчка?
 
Отговор 9б: Информация може да бъде намерена на следния интернет адрес: http://www.vsa.bcci.bg/?cid=25&year=2011; http://www.vsa.bcci.bg/?cid=25&year=2012
 
 
Въпрос 9в: Кои са темите на проведените обучителни семинари? – техническата спецификация не дава информация за това.
 
Отговор 9в: Моля, вижте отговорите на предходните два въпроса.
 

 


21.03.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад