Назад

17 анкети на БТПП представиха гледната точка на бизнеса през 2012



 

През 2012 г. икономическите анализатори на БТПП, фокусирайки се върху актуалните проблемите на стопанската дейност , проведоха 17 анкетни проучвания. В тях членовете на Палатата представиха коментари и предложения по промени в нормативната база, споделиха проблеми и съответни мерки в подкрепа на предприемачеството.
 
Диалогът с бизнеса беше опорна точка за отстояване на позиции и можем като равносметка да отчетем успех на някои от най-важните предложения на предприемачеството: да се запазят корпоративния и подоходен данък и да не се увеличават минималните осигурителни доходи за браншове без споразумения. Палатата продължава да защитава останалите позиции на бизнеса за по-добра бизнес среда, за намаляване на административния натиск върху фирмите чрез редуциране на регулаторните режими.
 
Паралелно с подкрепата и доверието, които получихме от нашите членове чрез техните активни позиции, анализаторите на БТПП успешно си партнираха и с водещи международни институции: Ifo Institute (Германия), Fitch Ratings, Eurochambres; чуждестранните посолства в страната и др.
 
През 2013 г. амбицията на анализаторския екип на Палатата е да разшири темите на проучванията, като очаква още повече мнения и коментари, които да представи на компетентните институции - както от позицията си на национално представителна работодателска организация, така и в международен план. Обмислят се критериите, за да може за първи път да се отличи най-активната фирма/мениджър в анкетните проучвания.
 

09.01.2013 г.
Назад