Назад

AIMEN Technology Centre търси български партньори за европейски проекти







 
Представители на AIMEN Technology Centre посетиха БТПП за представяне на услугите и опита си по европейски проекти. Г-н Хоакин Гомес, търговски директор на AIMEN Technology Centre направи кратка презентация на технологичния център и обсъди областите на потенциално сътрудничество с г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП и г-н Димитър Пампулов, председател на Българо-испанския бизнес Съвет. 

AIMEN Technology Centre е частен технологичен център, който е сред водещите испански организации в областта на технологиите за заваряване, инспектиране и тестване, металургия и приложенията на лазерни технологии. AIMEN Technology Centre е създаден през 1967 г. и разполага с 220 души висококвалифициран персонал. Центърът търси български партньори по европейски проекти от областта на корабостроенето, металургията и металообработването. 

Бяха обсъдени и възможностите за провеждане на обучения в БТПП съвместно с AIMEN Technology Centre. БТПП предложи подкрепата си за намиране на български партньори, както и техническа помощ при регистриране на представителство на технологичния център в България. 

Според г-н Цветан Симеонов Съветът по иновациите към БТПП и AIMEN Technology Centre могат да установят ползотворно сътрудничество. Гостите бяха запознати с преимуществата на България за испанските инвеститори и условията за членство в българо-испанския бизнес Съвет от г-н Димитър Пампулов, председател на Съвета.

Интересът към Българо-испанския бизнес Съвет расте, а БТПП ще проведе поредната среща с испански фирми на 7 март 2012г.

06.03.2012 г.
Назад