Назад

Посланикът на Австралия посети БТПП

Н. Пр. Алисън Джой Дънкан, извънреден и пълномощен посланик на Австралия в Атина, с акредитация за България, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Обсъдени бяха възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения между България и Австралия. В срещата участва също Йоана Кехлибарова, изпълнителен директор на Българо-австралийската бизнес камара.  

Цветан Симеонов представи дейността на БТПП в подкрепа на бизнеса, данъчната система, актуалната икономическа обстановка и усилията на страната ни за приемане в Шенген и Еврозоната.

Дискутирано бе и развитието в преговорите между ЕС и Австралия във връзка със сключване на Споразумение за свободна търговия. Двете страни изразиха сходството във вижданията за ползите от една отворена и предсказуема система на търговия, което ще създаде предпоставка за договаряне на амбициозни условия на взаимен достъп до пазарите на стоки, услуги и обществени поръчки, както и по отношение на другите обхванати от бъдещото споразумение въпроси. Договорено бе екипите на БТПП, Посолството на Австралия и Българо-австралийската бизнес камара съвместно да организират виртуално събитие за представяне на възможностите и предимствата при правене на бизнес между предприемачи от двете страни. БТПП допълнително ще информира за периода на провеждане.   

 


26.01.2024 г.

Още новини:

Видео:

Назад