Назад

БТПП участва в Общо събрание на Европалати





Люк Фрииден, председател на Европалати, и председателят на Украинската палата Генадий Чижиков

Европалати проведе първо Общо събрание за 2022 г. в Брюксел. Събитието бе и първото присъствено за Асоциацията на европейските търговски палати (Европалати) от две години насам.

Георги Стоев, член на УС на БТПП, взе участие в събранието. Люк Фрииден, председател на Европалати от тази година, окуражи участниците в събитието, като сподели част от постиженията на Европейската комисия – в средата на настоящия мандат (2019-2024). Европалати, като организация, представляваща над 20 млн. компании в Европа, посредством своите 45 членове /43 национални ТПП и две транснационални организации/ регулярно споделя с ЕК мнението на бизнеса по редица важни и много често неотложни въпроси и теми. Люк Фрииден посочи очакванията на бизнеса от втората половина на мандата на ЕК, ръководена от Фон дер Лайен -  поддържане на зелената посока в развитието на Европа, още по-активно прилагане на дигитализацията, засилване на европейската икономика и прилагане на икономическа политика, насочена към МСП.

По време на Общото събрание на Европалати бяха взети решения относно промени в статута и работните правила на организацията, отчет за 2021 г. и финансов план за настоящата година.

Бяха дискутирани дейности в помощ на ТПП на Украйна и регионалните търговски палати в страната, в която в момента се води война. В Общото събрание взе участие и председателят на Украинската палата Генадий Чижиков.

 


04.05.2022 г.

Още новини:

Видео:

Назад