Назад

Мащабна финансова конференция SIMExpo, организирана от ИАНМСП и БТТП







Второто издание на мащабната финансова конференция SIMExpo, организирана от ИАНМСП и Българската търговско-промишлена палата започна с редица пленарни сесии и специално експо, в което представители на Българската банка за развитие, Българска агенция за експортно застраховане, Фонд на фондовете и Българската агенция за инвестиции консултираха МСП относно възможностите за подкрепа, които могат да получат.
 
Събитието бе открито от зам.-министъра на икономиката Красимир Киряков, Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, Теодор Стойчев, ръководител на Българското бюро на Европейския парламент, Бойко Коцев, член на УС на МБИС, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата.

Пленарната сесия бе модерирана от Владимир Томов, член на УС на БТПП и председател на Съвета по инвестиции при палатата.

„Амбицирани сме да продължаваме тази конференция за финансова подкрепа на МСП – каза в приветствието си Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП. Целта е повишаване финансовата и инвестиционна култура на малките и средни предприятия, като им предоставят полезна информация за възможностите за развитие чрез ползването на различни финансови и инвестиционни инструменти по достъпен начин. Сред организаторите на Международната конференция „Финансова подкрепа за МСП – SIMExpo 2021” са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съвместно с Българската търговско-промишлена палата, и Съвета по инвестиции към БТПП

 
Със специално видеобръщение се включи и д-р Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, която даде повече информация относно приоритетите на институцията в сектора на МСП.
 
Изпълнителният директор на ИАНМСП взе участие в пленарната дискусия, посветена на темите за Националния план за възстановяване и устойчивост, мерки за подпомагане от европейски финансови институции, както и правителствените такива.
 
Първият ден на събитието представи още информация за възможностите за дялово инвестиране в подкрепа на растежа на бизнеса, гаранционни и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса, преструктуриране след пандемичната обстановка и още много.
 
SIMExpo сe финансира по проект BG16RFOP002-2.052-0001 "Подкрепа на интернационализацията на българските предприятия чрез провеждане на търговски мисии, бизнес форуми, конференции, контактни борси и двустранни срещи", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014 – 2020, по който ИАНМСП е институционален бенефициент

29.09.2021 г.

Още новини:

Видео:

Назад