Възможности за корпоративна социална отговорност

 
Клуб "Приятели на Кюстендил"

Скъпи приятели, в момента в “Пирогов” се  лекува едно наше кюстендилско момче на 20 години, пострадало сериозно при катастрофа. Загубило е баща си, а майката не може да се справи финансово, за да получи детето необходимата и пълноценна помощ. Ние - кюстендилци много пъти сме отваряли сърцата си и сме показвали съпричастност в борбата за нечий живот! Да помогнем и сега! Прилагам банковата сметка на момчето и предварително ви казвам едно огромно БЛАГОДАРЯ! С уважение: Люба Пашова

BG90UNCR70001598083926
Титуляр: Денислав Николаев Стоянов
Основание: дарение за лечение и рехабилитация

Подкрепа за изграждане на първи параклис в България със стенописи в грузински стил

Отец Сергий, предстоятел на храм „Успение Богородично“ в Малашевци/Орландовци (ул. „Училищна“ 8), инициира изграждане на първи параклис със стенописи в грузински стил в България, вече получил одобрение от Софийска митрополия. Параклисът към основния храм е малък (касае се вероятно за около десетина квадратни метра стенопис най-много) и е посветен на Свети великомъченик Георги Победоносец – може би най-почитаният светец в България, а ,разбира се, и патрон на Грузия.

Търсят се потенциални спонсори на това благотворително и богоугодно дело. За контакти: о. Сергий, тел.: 0896 820 590 и 0882 725 777. Кратко видео на храм „Успение Богородично“ в Малашевци/Орландовци

https://www.youtube.com/watch?v=uWKjjj-qS6Y

Днес БУДИТЕЛЯТ си ти!

Скъпи колеги, имам удоволствието да Ви поканя на специалното благотворително бизнес събитие
„Днес БУДИТЕЛЯТ си ти!“
в сградата на модерния комплекс на "Карин дом" на бул. Цар Освободител 86А във Варна
на 31 октомври 2023 г. в 18:00 ч.

На навечерието на Деня на будителите ще се радваме да уважим заедно с вас будни, активни и отговорни личности и бизнеси, подкрепили Карин дом през последната една година.

Този празник е повод да си припомним не само будителите от миналото, но и да уважим днешните будни граждани, родители, представители на бизнеси, учители, лекари, архитекти, журналисти и много др., които търсят отговорно решаване на проблеми, подкрепят и пазят ценностите ни като общество, граждани и пазят историята на своя род и народ!

Всеки един нас в своите роли като родител, гражданин, професионалист може да будител!

П Р О Г Р А М А 
Приветствие
Промяната, която се случва в Карин дом  – Приветствие от
Борислава Черкезова, изп. директор на .Фондация „Карин дом“ и Феодора Станчов, Монтесори педагог и дъщеря на г-н Иван Станчов

Експертен дискусионен панел
с водещ Анна Цолова и гости Левон Хампарцумян, Жюстин Томс и Боян Димитров.


На фокус: Корпоративната социална отговорност на бизнеса, смислените каузи за обществото и ролята на Детския фонд като възможност за навременна подкрепа на детското развитие

Награди в памет на г-н Иван Станчов
Ще връчим три награди за отговорен бизнес и партньор в името на децата,
награда за принос в политиките за деца и приобщаващо образование и награда за личност - посланик на Карин дом.

Завършваме с приятелски коктейл
Очаквам Ви!

Участието е с регистрация на следния линк:
https://mailchi.mp/karindom.org/registration-special-event 

Венета Милева, Мениджър Маркетинг и Фондонабиране

Подкрепа за Великденски детски фестивал в Босилеград

Сдружение „ГЛАС“, Босилеград  информира, че от 12 до 18 април 2023 г. ще се проведе юбилейният  XXX „Международен детски ВЕЛИКДЕНСКИ ФЕСТИВАЛ – Босилеград 2023”.    

Великденският детски фестивал в Босилеград е добър пример как една спонтанна инициатива от далечната 1994 г. благодарение на любовта, ентусиазма и отдадеността може да се развива и да се превърне в културно събитие от международно значение.

Сдружението се обръща към българската общественост за финансова подкрепа, с която достойно да се реализира този юбилей. Да се съхрани тази уникална традиция, изграждана през годините, е важно за всички нас. Великденската приказка в Босилеград предстои да изпише още една страница от богатата си история.

Писмо на сдружение „ГЛАС“, Босилеград ТУК 

Молба за подкрепа

Бихме искали да предстaвим на вашето внимание състезателите по спортни танци в категория Младежи Стандарт – Алекс Костадинов и Ивелина Карчева. Алекс е от София , а Ивелина от Бургас и двамата тренират и се състезават за КСТ " Поморие" в гр.Поморие.

През 2021 г и 2022 г . Алекс и Ивелина се състезаваха в категория Юноши Старша възраст Стандарт, като вече могат да се похвалят, че за първи път в историята на Спортните танци в България , те извоюваха Вицесветовната шампионска титла в провелото се в България през м.Декември 2022 г. Световно първенство за категория Юноша Старша възраст Стандарт и за първи път в България заеха престижното първото място в Световната ранклиста за Юноша Старша възраст Стандарт.
През 2023 година на провелите се квалификационни състезания, Алекс и Ивелина спечелиха квота, отново да представляват България на Световните и Европейски първенства, организирани от Световната Федерация по Спортни Танци WDSF.
Целта ни за тази година , двойката отново да покори всички върхове, както в България, така и в чужбина и да достигне топ 10 в Световната ранклиста, съответно и да извоюва прeстижната Световна титла.

За всички нас е ясно, че за да се постигнат резултати е нужна подготовка на по-високо ниво.

 1. Работа с чуждестранни треньори, както в чужбина така и в България – индивидуални уроци, участия в международни тренировъчни лагери, къдете те ще работя с Топ треньори от цял свят
 2. Участие на двойката в международни турнири в чужбина организирани от Световната Федерация по Спортни Танци ( WDSF )

За да може тази добра подготовка да бъде представена по най-добрия начин пред съдиите и огромната публика на Световното и Европейското първенство е необходими да бъдат ушити нови спортни костюми за стандартни танци.

От направените подробни изчисления се установи, че за подготовка и участие в двете първенства за Алекс и Ивелина са необходими значителни средства.

Този красив и интелигентен спорт изисква освен големи усилия и умения, но и много сериозно финансиране, което ние винаги сме осигурявали , за да могат децата ни да стигнат до тук. Ние като родители сме се посветили изцяло на децата си, стоим твърдо зад тях и ги подкрепяме във всичко , което би би допринесло за изграждането на двама будни, мислещи, търсещи , знаещи и можещи млади хора. От много години работят с много упоритост, хъс, амбиция за да постигат все по-големи успехи. Алекс и Ивелина са участвали в много висок ранг първенства и винаги са представяли достойно България.

Трудно ни е, но трябва да признаем пред децата си и пред Вас, че не можем да осигурим такова финансиране. Разбираме, че както за нас, така и за Вас времената са трудни, но ако сте прочели писмото до тук не може да не сте усетили възможността за популяризиране на Вашия бизнес, използвайки финансирането на това начинание за реклама. Чрез реклами на танцовите костюми, анцузи, кърпи, сакове и др. Вашият бизнес може да достигне до всички зрители и участници на всички състезания и шоу участия, които имат децата. Почти всяка събота и неделя има организирани състезания по спортни танци във всички големи градове в България. С участията на световните първенства и лагерите за подготовка, както и участията им на други турнири по спортни танци в чужбина, ще може да достигнете до голяма аудитория в международен мащаб. В света спортните танци са изключително популярни и сами разбирате, че в тях са привлечени хора със среден и висок икономически статус.

Искрено се надяваме да обърнете внимание на тези две деца на България – Алекс Костадинов и Ивелина Карчева състезатели по спортни танци, като се съгласите да обединим усилията си и да помогнем за сериозната им подготовка в международни лагери и направим възможни участията им в престижни международни състезания през 2023 г.

Ако решите да подкрепите двойката, може да го направите с директен паричен превод:
Христина Стойкова Карчева
IBAN: BG22STSA93001526321078
BIC: STSABGSF
Банка ДСК АД


С уважение,
Христина Карчева

Молба за подкрепа

Предложение за  инвестиция в Кауза

С молба  за  съдействие - финансово и/или с материали и/ или с  ремонтни дейности на помещение на  Творческо ателие „Подкрепа“ в село Чепинци, район Нови Искър.

Да ни подкрепите в усилията ни за запазване  от изчезване художествени занаяти , бисер в нематериалното културно наследство,  като приобщим, подготвим и провокираме  млади таланти да започнат малък бизнес като арт предприемачи  - Занаятчии.

Да ни подкрепите да  подготвим  базата, в която ги обучаваме.
https://www.bcci.bg/resources/files/Нашият_малък_екип_на_издателство.docx

Слава Хинкова
Издател и гл. редактор на BgПредприемач/
bgpredpriemach.com
Председател на Сдружение „Подкрепа за дебют“
www.podkrepazadebut.eu
0888 33 85 79

Зов за хуманитарна помощ

Дружество „Св. Св. Кирил и Методий“, град Болград, Украйна, се обръща към Българската търговско-промишлена палата за хуманитарна помощ за българския център и неделните български училища към дружеството.

За българите от Таврия и Бесарабия ( Одеска област, вкл. Болградски район ) са крайно необходими преди всичко бензинови генератори през студените есенно-зимни дни! През денонощието захранването с електричество е изключено 10-12 часа!

Дружеството се обръща с молба за съдействие и помощ за доставка на генератори, които ще осигурят светлина и топлина за децата в българските неделни училища.

БТПП приканва своите членове и партньори да откликнат на молбата според възможностите си и да предоставят исканата хуманитарна помощ за дружеството в град Болград, Украйна.

Лица за контакт:

Иван Половник, председател на дружеството – моб.тел.  +380979426863 и

Димитър Кружков, секретар на дружеството – моб.тел.    +380988825405

Сесия на Европейски младежки парламент в България- тема на среща в БТПП

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна и разговаря с Калина Стефанова – главен секретар, основател и главен организатор на Европейския Младежки Парламент в България.

На срещата Калина  информира, че вече е започнала организацията на първата присъствена сесия на ЕМП България, която се предвижда да се проведе през месец април 2023 година. Очаква се на сесията  да се съберат над 200 участници от цяла Европа.

 За целта следва да се съберат средства  чрез спонсори, за  да се покрие престоят на 210 човека  за 5-6 дни, както и организирането на отделните тиймбилдинги по  теми от областта на икономиката, екологията, дигитализацията и други актуални въпроси .   

Председателят на Палатата потвърди готовността на БТПП да окаже съдействие за осъществяването на тази инициатива, като се подготви статия за публикуване в бюлетина на Палатата Инфобизнес, достигащ до 7 700 абоната, и на сайта на Палатата в рубриката „Те се нуждаят от Вашата помощ“.

Друга възможност са регионалните палати, където има ВУЗове, като ръководствата на палатите съдействат за установяване на контакти с фирмите-членове и синхронизиране на участието. Такива региони са Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново  и др.

Следва да се проучат и възможностите на  програми , чрез които може да се промотира  идеята.

БТПП ще информира  Смесените палати / камари, като членуващите в тях фирми с чуждестранно участие биха могли да се заинтересуват и  да подкрепят финансово идеята.

 

  

Институт за исторически изследвания на БАН, Македонски научен институт и Тангра ИК

Българската търговско-промишлена палата се обръща към своите членове и партньори за съпричастност и при възможност подкрепа на издаването на книгата "България и Македония. История и политика" – втора част (да закупите книги или дарите средства).  Книгата е плод на усилията на над 50 учени от БАН, СУ „Климент Охридски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, Македонският научен институт и др., с научен ръководител академик Георги Марков. Тя е предназначена за гражданите и политиците на Република България и Република Северна Македония, а на английски език за нашите съюзници в ЕС и НАТО и за световната научна общност. Книгата на английски език е удостоена от Съюза на преводачите в България със Специалната награда за изключително високи постижения в областта на превода (www.tangra-bg.org).
За издаването на втората част на книгата предстоят следните разходи:

 1. На български език
  • авторските хонорари (на стр. 1800 знака - 20 лева)
  • на редактор на български език (на стр. 1800 знака - 5 лева)
  • коректор (на стр. 1800 знака - 5 лева)
  • предпечат (на стр. от книгата - 6 лева)
  • печат за тираж: 500 бр. – 18400 лв.; 1000 бр. – 23500 лв.
 2. На английски език
  • превод на майчин английски език (на стр. 1800 знака - 16 лева)
  • български редактор на английски език (на стр. 1800 знака - 4 лева)
  • предпечат на изданието (4 лева на стр. от книгата)
  • печат за тираж: 500 бр. – 18400 лв.; 1000 бр. – 23500 лв.
При осигуряване на това финансиране книгата на български език може да излезе месец януари 2023 г., а на английски език – месец април същата година.
За допълнителна информация:
Димитър М. Димитров - Управител на ТАНГРА ИК ЕООД и организатор на проекта,
тел. 0888 81 11 53, e-mail: ddtangra@gmail.com; office@tangra-bg.org
Банкова сметка:
ТАНГРА ИК ЕООД
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BIC код: UNCR BGSF
BG66 UNCR 7000 1524 2577 55
Украинския национален център за хуманитарна помощ

Българската търговско-промишлена палата се обръща към своите членове и партньори за съпричастност и при възможност дарителство в кампанията на Украинския национален център за хуманитарна помощ за набирането на технически средства за обучението на украинските деца през новата учебна година.

Центърът за хуманитарна помощ е организация, която предоставя помощ на цивилното население изключително на териториите, където възникват хуманитарни бедствия. Центърът за хуманитарна помощ не си сътрудничи с военните и паравоенните формирования.

С началото на учебната година в Украйна много от децата ще започнат дистанционно обучение, като ще са необходими технически средства: лаптопи, таблети, смартфони, уеб камери, проектори, флипчарти, телевизионни панели, канцеларски материали и др. Пълният списък на необходимото оборудване може да бъде открит в приложения файл.

Ако не разполагате с необходимите материални ресурси, но искате да помогнете на украинците, които са в зона на хуманитарна катастрофа, имате възможност да изпратите всяка налична сума на следните данни:

Фондация “Украински национален център за хуманитарна помощ” (Ukrainian National Center for Humanitarian Aid Foundation),  ЕИК 206964725, BIC (SWIFT) code UNCRBGSF,
УниКредит Булбанк АД / UniCredit Bulbank (гр. София, ул. Александър Стамболийски, 5) –
BG20 UNCR 7000 1524 9770 62 (BGN),
BG98 UNCR 7000 1524 9873 95 (EUR),
BG06 UNCR 7000 9879 84 (USD)

цел на плащането: "Хуманитарна помощ" (Можете да изпращате средства за всяка дейност, посочена в Манифеста, като напишете нейния код).

В приложение ще откриете информация за Украинския национален център за хуманитарна помощ, както и списък на необходимите техническите средства.

Фондация Очи на четири лапи


Фондация Очи на четири лапи е единствената неправителствена организация в България, която създаде през 2000 година и развива и до днес българско училище за кучета водачи на слепи и асистенти за хора с увреждания. Ние развъждаме, отглеждаме и обучаваме кучета водачи за слепи хора и кучета асистенти за хора с двигателни увреждания, деца и възрастни с диабет, както и за деца и младежи с увреждания от аутистичния спектър. Нашите кучета водачи и асистенти са индивидуални помощници, които предоставяме безвъзмездно на български граждани след необходимото обучение за работа и живот със служебното куче. До момента сме обучили и предоставили безвъзмездно 90 кучета водачи и асистенти, които работят в цялата страна.

Разполагаме с база – собственост на Съюз на слепите в България, която ползваме от 2006 година като наематели без наем. Към базата има 4 декара обучителен полигон и двор за разходки на кучетата, а самата база е с обща квадратура 600 кв.м – обособена на кучешки блок и административен блок, в който са кабинетите и стаите за престой на ползвателите по време на обучението им.
За отопление на сградите ползваме газова отоплителна система от 3 котела. От 2007 до тази пролет отоплението на газ беше рентабилен и достъпен начин на отопление. Предвид ситуацията с цените на газта и наличието й, се налага да потърсим спешна алтернатива за отопление. След направените проучвания най-рентабилно и ефективно се оказа инсталирането на термопомпена система „въздух-вода“ , която се включва към съществуващата инсталация, като при това се запазва възможността за ползването и на газ.

В приложения фаил изпращаме получената от "АЙ ЕМ ДЖИ ИНЖЕНЕРИНГ" ООД оферта за доставка и монтаж на съоръжението до началото на отоплителния сезон.

Във връзка с това се обръщаме към вас с молба да разгледате възможността , да ни подкрепите при набирането на сумата от  35429,28 лева, необходима за реализацията на проекта.

Готови сме да предоставим всяка допълнително необходима информация, която би улеснила решението ви за подкрепа. Даренията ще бъдат оформени с договори и дипломи за дарение и се набират по сметка на фондация Очи на четири лапи в
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, с IBAN:BG71UNCR76301039222527

С уважение: Албена Алексиева

Българка, номинирана и приета в стипендиантска програма на Georgetown University, Washington


Българката Елена Николова е приета в лидерската програма на университета Georgetown, Washington, https://gls.georgetown.edu/program/, която ще се случи в рамките на 5 дни в края на м. октомври 2022 г.

Програмата е за 25 лидери от всички сфери в областтана живота и една от най-престижните програми за дипломация и международни отношения. Участието на Елена Николова ще е голямо постижение, защото последният български участник е от преди 5 години.

Програмата струва 6500 $, Елена вече е осигурила донор за самолетен билет, настаняване и частична стипендия. Остават й да събере 4000 $.

Набраните средства ще подпомогнат Елена в нейния кариерен път и ще й позволят да създаде безценен опит и контакти. При завръщането си в България Елена ще продължи своята работа в редица организации и компании за развитие на предприемаческата екосистема. Повече за Елена може да научите в нейния Linkedin профил. Елена Николова е готова да сподели всичко научено пред релевантна аудитория чрез семинар, да номинира следващия български участник в следващото издание и да предложи своите умения като консултантски услуги или подкрепа.

При желание да подкрепите Елена Николова, може да направите директен превод по нейната дарителска сметка.
Дарителската сметка е следната:
BIG :  FINVBGSF
IBAN: BG21FINV915010 BGN0GEJL

ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Българската търговско-промишлена палата се обръща към своите членове и партньори за съпричастност и при възможност дарителство за неотложна операция на Анка Момчилова, създател на ПВТ "Софиянци" и председател на Националното сдружение "Будители – следовници".

ПВТ "Софиянци" е единствен по рода си в света Пенсионерски вариететен театър , който за 15-годишната си дейност се радва на голяма популярност и признание не само в България, но и в Европа , като стигна и до Европейската комисия и Европейския парламент.

Успехите на театъра са отразени в създадени от БНТ филми , предавания в БНР и много публикации в специализирани медии.

Необходима е неотложна кератопластика в рамките на 1600 лева – спешна поради факта, че и другото око на Момчилова е загубено.

Дарителската сметка е следната:
BIG : BPBIBGSF
IBAN: BG 39 BPBI 7940 1091 2327 01

Набраните средства ще върнат зрението на една жена , която продължава да се бори и носи творческа енергия, която иска да бъде активна и полезна за себе си, за изкуството и за обществото.

SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ

Чудесата се случват и по Великден, защото Ви има! Подкрепете българските деца в тяхното израстване. Дарете средствата , които са необходими за педагогическо консултиране, психологическа и психотерапевтична подкрепа, групова и индивидуална работа, професионално ориентиране и консултиране и други. Повече информация ТУК

SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА  БЪЛГАРИЯ
Кампания за образователни нужди 2021

SOS Детски селища в България e част от международната организация SOS Children’s Villages International. Eжегодната кампания за образователни нужди на SOS Детски селища в България има за цел да набира средства за покриване на нуждите на над 800 деца и младежи годишно.

Повече информация за Кампанията за образователни нужди 2021 може да получите тук.

SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА  БЪЛГАРИЯ

Дарете 1000 лв., 500 лв., 200 лв. или друга сума по ваш избор!  
За допълнителна информация:
Бетина Стефанова , тел.: (+359) 884 221 411
betina.stefanova@sosbg.org

Сдружение с нестопанска цел
SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА  БЪЛГАРИЯ

ул.Паскал Тодоров 8А
1618 София
тел: 02/818 49 40
office@sosbg.org
www.sosbg.org

Подпомагане на хора в неравностойно положение чрез ваучер за социално подпомагане

Томбоу България ООД е социално отговорно дружество стремящо се по най-добрия начин да участва в колективните усилия за борба с последиците от пандемията Covid-19.

Томбоу България е лицензиран оператор на ваучери за храна от 2004 г., като към момента обслужва над 150 000 служители от над 2 000 търговски дружества. Томбоу България ООД разполага с най-голямата търговска мрежа от над 12 000 обекта (големи национални вериги магазини, местни вериги магазини, средни и малки квартални магазини, ресторанти и др.). Наред с ваучерите за храна издаваме и други видове ваучери насочени към специфичните нужди на потребителите.

Днес безпрецедентната криза, която преживяваме засяга най-много най-слабите членове на нашето общество. Редица търговски дружества, фондации и физически лица предприеха и предприемат мерки за подпомагане на нуждаещите се, като една от тях е осигуряване на хранителни продукти. За да Ви облекчим при изпълнението на тази мярка специално създадохме ваучер за социално подпомагане.

Допълнителна информация можете да намерите ТУК

За контакти:
Манол Курдаланов, управител
Томбоу България ООД
София 1000, Бул. „Княз Ал. Дондуков” № 11 ет. 7, 8
Тел.: 02/ 492 0000 info@tombou.bg
Факс: 02/ 980 5873 www.tombou.bg

Търсят помощ за строителство на храм в местността Голямата черква:

Вече 10 години хората от чирпанското село Стоян Заимово събират средства за параклиса. Подкрепят ги емигранти от Чикаго и монаси от Атон, но са нужни още пари.

На 12 февруари се състоя официална среща между църковното настоятелство на новостроящия се храм „Св. Пантелеймон" в с. Стоян Заимово и митрополит Киприан, по покана на Старозагорската митрополия. Дядо владика инициира срещата по повод изпратено до настоятелството писмо от дирекция „Вероизповедания", с обяснението, че след промените в Закона за вероизповеданията, дирекцията към министерски съвет не може да финансира строителни и ремонтни дейности на храмове.

Митрополит Киприан даде своята категорична подкрепа за започналата преди повече от 10 години кауза за строителство на храм в местността Голямата черква и се ангажира, след като получи количествено-стойностната план-сметка на проекта, да потърси финансиране от Светия синод и Министерски съвет.

На срещата стана ясно още, че в старозагорската епархия тенденцията е да се строят масивни храмове, а не да се правят готови сглобяеми конструкции. Архиерейският наместник на Чирпанската духовна околия, свещеноиконом Иван Иванов, който е и председател на Църковно настоятелство на новостроящия се храм „Св. Пантелеймон", вече е задвижил документацията по изготвяне на църковния бюджет и е провел среща с кмета на Чирпан, за да окаже съдействие за ремонта на пътя от с. Стоян Заимово до местността Голямата черква.

Храмът в Голямата черква ще бъде с площ от 38 кв.м. За строителството му са събрани малко над 11 хил. лева. Сред последните дарители са емигранти от Чикаго и монаси от Атон.

Руският манастир на Света гора „Св. Пантелеймон" също изпрати подкрепа на екипа, заел се с нелеката задача да гради дом на Господа.

Кампанията продължава и от църковното настоятелство се надяват, че ще се намерят хора с добри сърца, които ще подкрепят строителството на параклиса "Св. Пантелеймон".

Банкова сметка на храм „Св. Пантелеймон": BG50UNCR70001523085895

Подкрепете провинция Дзянен в борбата с огнището на пневмонията, причинена от новия коронавирус (2019-nCoV)

Болниците в провинция Дзянси спешно се нуждаят от  повече и различни медицински доставки и защитни материали, включително защитни маски и костюми, предпазни очила и др.
Фирмите, които имат възможност да осигурят необходимите медицински материали може да осигурят контакт с посочените лица.

Лица за контакт:   
Xiong Yi
тел.:  +86-15070893896
e-mail: 369744653@qq.com

Zhoun Dan
тел.:  +86-13970016619
e-mail: 452743566@qq.com

Танцова школа „Берковска китка” гр. Берковица


Клуб за народни танци „Берковска китка” е създаден през 2011 година в гр.Берковица. Клубът обучава деца и възрастни на български народен фолклор и разпространява и развива старите народни традиции, танци и хора. В момента в школата танцуват 63 деца на възраст от 4 до 19 години и 35 възрастни.

През годините със собствено финансиране и такси са поети всички необходии разходи за обучение и поддръжка на танцовата школа.
Към школата има отправени покани за участие в Коледните и Новогодишните празници, и конкурси. Децата са силно ентусиазирани и с огромно желание танцуват. Необходимо е закупуване на народни носии, обувки и реквизити за участниците.

С молба за помощ към децата на България да съхранят корените си и автентичния фолклор на страната ръководителите на школата се обръщат с молба за финансова помощ.

При възможност за дарение от Ваша страна те ще изразят своята благодарност като поставят логото Ви върху рекламни материали, с които популяризират дейността си и в тяхно лице винаги ще имате приятели, които ще вземат участие при различни Ваши поводи.
Финансовата си подкрепа може да направите по банков път по сметка:
BG83 BPBI 7933 1098 8872 01
BPBIBGSF
Пощенска банка клон Берковица
За Сдружение „Берковска китка”
Ръководител Елена Иванова

Срещу Вашето дарение/спонсорство ще Ви се издаде платежен документ. В специално изготвен финансов отчет ще бъдат отразени всички разходи извършени от нас, и ще ви бъде изпратен.

Клуб за хора и народни танци „Берковска китка”, ЕИК: 176931842
Ръководители: Елена  и Валентин Иванови
GSM:0888011685
Е-mail: berkovskakitka@abv.bg

Национална кампания на Сдружение ХРИСТИЯНСКИ СЪЮЗ по случай 1 юни – Международен ден на детето

Сдружение Християнски съюз с благословението на Негово Светейшество Български Патриарх Неофит и Митрополит Софийски, обявява НАЦИОНАЛНА СОЦИАЛНА КАМПАНИЯ  КАМПАНИЯ „ПОДКРЕПИ ДЕТСКИЯ ТАЛАНТ“ по случай 1 юни – Международен ден на детето за домовете за сираци, изоставени деца и деца с увреждания от Северозападна България.
Дълбоко вярваме, че ще откликнете на нашата искрена молба!
Пожелаваме крепко здраве и успехи във всяко начинание на Вас и на екипа Ви!
На многая и благая лета!

За подкрепа на кампанията може да използвате:
тел. 0889 767 398,   0876 899 239 
e-mail: kubatova@abv.bg
Банкова сметка:
Райфайзенбанк ЕАД
IBAN: BG08RZBB9155 1061 5423 20,
BIC: RZBBBGSF
ЕИК: 175355801

Председател на Християнски съюз
Ваня Касабова

Goliama Cherkwa

Жителите на чирпанското село Стоян Заимово събират средства, за да изградят малък храм.
"Повече от десет години се опитваме да възродим свято място в нашия край и да построим малък православен параклис там, където е имало седем черковища и манастири", пише до редакцията Златка Колева от Църковното настоятелство "Свети Панталеймон".
За градежа са необходими 30 000 лева, от които до момента са събрани 8000.
Параклисът ще бъде издигнат в местността Голямата черква. Община Чирпан е отпуснала място за построяване на храма и вече се изготвят разрешенията за строеж.
В кампанията досега са се включили много личности, институции, деца и пенсионери.

Банковата сметка за дарения на Храм „Св. Пантелеймон“е:
BG 50 UNCR 700015 23 08 58 95

https://offnews.bg/obshtestvo/zhiteli-na-chirpansko-selo-sabirat-sredstva-za-da-postroiat-hram-699748.html

SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА В БЪЛГАРИЯ
Подкрепете Йолина!  

Банкови сметки в лева:
Райфайзенбанк България BG76RZBB91551060353913
Банка ДСК BG37STSA93000020393383

Web site: https://sosbg.org/
Facebook: https://www.facebook.com/sosbg.org/

SOS Yolina

Стихотворението на Йоли
Йоли

Национално младежко сдружение отправя апел - покана за партньорство - спонсорство

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Ние сме Национално младежко сдружение организация обединетел на младежите и младежките лидери. Както цяла България знае наближава 15 септемви един прекрасен и незабравим празник на първокласниците и за всички деца и ученици - всички млади хора на България.

Ръководството и Управителния съвет на Национално младежко сдружение Ви отправяме апел - покана за партньорство - спонсорство.
Идеята ни е тази година да представим нашата помощ / благодарение на Вас и частния бизнес / на първокласниците и децата, който за първи път ще тръгнат на училище. Република България и цялата ни страна е така построена е съдейства и помага само на малцинствата. Ние решихме тази година да направим всичко възможно и да съберем сумата от 22 000 лева за да помогнем на 11 500 деца, който не могат да си позволят да си купят раници и тетратки за училище.

Направихме проучвания чрез Регионалните управления на образованието във всички областни градове на България. Установихме граница на беднос, проведохме срещи с директорите на учебните заведения и разбрахме че децата с лоши финансови проблеми са много но избрахме най - лошите финансови проблеми.

Идеята ни кръстихме "Хайде на училище". Целта на този проект е да помогнем на децата да тръгнат на училище въпреки финансовите им проблеми и проблемите на семействата им. Всяко едно дете крие в себе си своя талант и ентусиазъм. Ние преценихме че е важно първата стъпка а именно това дете да не бъде лишавано от училище заради това че родителите му имат финансови проблеми. / В проекта не са включени деца от малцинствата изцяло децата са от български произход/.

Благодарение на Вашата помощ ние ще можем да превърнем този проект в реалност. Потърсили сме съдействието на частния бизнес от всеки един областен град. Много ще се радваме да се съгласите да ни помогнете и заедно Национално младежко сдружение и частния бизнес да подърим лъх светлина и малко щастие на децата с проблеми в семействата си.

Тъй като ние ще съдействаме само в организиране на кампанията и логистиката а Вие и колегите Ви ще направите проекта решихме да не оставяме без нищо тази работа. Проверихме внимателно производителите на раници и разбрахме че те са склонни на всяка една раница безвъзмездно да изрисуват логото на фирмите, който ни помогнат да съберем средствата за благотворителната кампания.
Заедно с раниците ние сме подготвили и подарък несесер с моливи и фломастри на който също ще има изрисувани логото и името на фирмите, който ни помогнат да направим благотворителната акция реалност.

Много ще се надяваме да ни помогнете и заедно да помогнем на бъдещето на България

При дарение от ваша страна ние ще Ви издадем стандартен европейски договор за дарение и средствата, който дарите ще бъдат с подробен финансов отчет отчетени пред вас и вашите колеги. Сумата ще се преведе по банков път и ще се работи изцяло прозрачно.

Оставаме на ваше разположение и се надяваме за дългогодишно партньорство в различни дейности и инициативи. Имате пълното право да ни предлагате проблеми и дейности за изпълнение ние младите хора на българия сме винаги на разположение за доброволческа дейност.

Контакти:
Кабинет председател - 0895761634
Венцислав Манчовски