Възможности за корпоративна социална отговорност

 
Национален конкурс за комикс "Животът е с предимство"

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата към Областен управител – Габрово всяка година реализира мащабни инициативи под мотото „Животът е с предимство“, посветени на Дните на безопасността по пътя ROADPOL.
През настоящата година по този повод на територията на област Габрово, в близост до пешеходни пътеки около училища и детски градини, са монтирани 20 макета на деца, имитиращи рисково пресичане. Идеята е получила подкрепата и е финансирана със средства от местния бизнес. Българската търговско-промишлена палата е съпричастна и подкрепя мероприятията, свързани с тези инициативи. Областна администрация Габрово организира Национален конкурс за комикс на тема „Животът е с предимство“. Конкурсът е обявен от 23 септември до 5 ноември, като церемонията по награждаването ще бъде на 26 ноември 2021 година. Той ще се проведе в три възрастови категории:

  • Първа категория – от 7 до 12 години;
  • Втора категория – от 13 до 17 години
  • Трета категория – над 18 години.

Комиксът трябва да кореспондира с темата за пътна безопасност, а главни герои в сценариите трябва да бъдат фигурките на момче и момиче, поставени в област Габрово. Целта е чрез съвременните способи на комикса, по лесен, забавен и достъпен начин да се представят основните правила за безопасно шофиране, пресичане, колоездене, всичко това през погледа на децата и насочено като послание към тях.

Всички, които желаят, могат да подкрепят организацията на Конкурса, като осигурят награди за първите места в трите възрастови групи, всяка по 350,00 лв.

Съдействие и допълнителна информация може да се получи от: Цветомира Иванова, Връзки с обществеността в Областна администрация, тел. 0884 952 212, e-mail: pr@gb.government.bg

SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА  БЪЛГАРИЯ
Кампания за образователни нужди 2021

SOS Детски селища в България e част от международната организация SOS Children’s Villages International. Eжегодната кампания за образователни нужди на SOS Детски селища в България има за цел да набира средства за покриване на нуждите на над 800 деца и младежи годишно.

Повече информация за Кампанията за образователни нужди 2021 може да получите тук.

SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА  БЪЛГАРИЯ

Дарете 1000 лв., 500 лв., 200 лв. или друга сума по ваш избор!  
За допълнителна информация:
Бетина Стефанова , тел.: (+359) 884 221 411
betina.stefanova@sosbg.org

Сдружение с нестопанска цел
SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА  БЪЛГАРИЯ

ул.Паскал Тодоров 8А
1618 София
тел: 02/818 49 40
office@sosbg.org
www.sosbg.org

Подпомагане на хора в неравностойно положение чрез ваучер за социално подпомагане

Томбоу България ООД е социално отговорно дружество стремящо се по най-добрия начин да участва в колективните усилия за борба с последиците от пандемията Covid-19.

Томбоу България е лицензиран оператор на ваучери за храна от 2004 г., като към момента обслужва над 150 000 служители от над 2 000 търговски дружества. Томбоу България ООД разполага с най-голямата търговска мрежа от над 12 000 обекта (големи национални вериги магазини, местни вериги магазини, средни и малки квартални магазини, ресторанти и др.). Наред с ваучерите за храна издаваме и други видове ваучери насочени към специфичните нужди на потребителите.

Днес безпрецедентната криза, която преживяваме засяга най-много най-слабите членове на нашето общество. Редица търговски дружества, фондации и физически лица предприеха и предприемат мерки за подпомагане на нуждаещите се, като една от тях е осигуряване на хранителни продукти. За да Ви облекчим при изпълнението на тази мярка специално създадохме ваучер за социално подпомагане.

Допълнителна информация можете да намерите ТУК

За контакти:
Манол Курдаланов, управител
Томбоу България ООД
София 1000, Бул. „Княз Ал. Дондуков” № 11 ет. 7, 8
Тел.: 02/ 492 0000 info@tombou.bg
Факс: 02/ 980 5873 www.tombou.bg

Търсят помощ за строителство на храм в местността Голямата черква:

Вече 10 години хората от чирпанското село Стоян Заимово събират средства за параклиса. Подкрепят ги емигранти от Чикаго и монаси от Атон, но са нужни още пари.

На 12 февруари се състоя официална среща между църковното настоятелство на новостроящия се храм „Св. Пантелеймон" в с. Стоян Заимово и митрополит Киприан, по покана на Старозагорската митрополия. Дядо владика инициира срещата по повод изпратено до настоятелството писмо от дирекция „Вероизповедания", с обяснението, че след промените в Закона за вероизповеданията, дирекцията към министерски съвет не може да финансира строителни и ремонтни дейности на храмове.

Митрополит Киприан даде своята категорична подкрепа за започналата преди повече от 10 години кауза за строителство на храм в местността Голямата черква и се ангажира, след като получи количествено-стойностната план-сметка на проекта, да потърси финансиране от Светия синод и Министерски съвет.

На срещата стана ясно още, че в старозагорската епархия тенденцията е да се строят масивни храмове, а не да се правят готови сглобяеми конструкции. Архиерейският наместник на Чирпанската духовна околия, свещеноиконом Иван Иванов, който е и председател на Църковно настоятелство на новостроящия се храм „Св. Пантелеймон", вече е задвижил документацията по изготвяне на църковния бюджет и е провел среща с кмета на Чирпан, за да окаже съдействие за ремонта на пътя от с. Стоян Заимово до местността Голямата черква.

Храмът в Голямата черква ще бъде с площ от 38 кв.м. За строителството му са събрани малко над 11 хил. лева. Сред последните дарители са емигранти от Чикаго и монаси от Атон.

Руският манастир на Света гора „Св. Пантелеймон" също изпрати подкрепа на екипа, заел се с нелеката задача да гради дом на Господа.

Кампанията продължава и от църковното настоятелство се надяват, че ще се намерят хора с добри сърца, които ще подкрепят строителството на параклиса "Св. Пантелеймон".

Банкова сметка на храм „Св. Пантелеймон": BG50UNCR70001523085895

Подкрепете провинция Дзянен в борбата с огнището на пневмонията, причинена от новия коронавирус (2019-nCoV)

Болниците в провинция Дзянси спешно се нуждаят от  повече и различни медицински доставки и защитни материали, включително защитни маски и костюми, предпазни очила и др.
Фирмите, които имат възможност да осигурят необходимите медицински материали може да осигурят контакт с посочените лица.

Лица за контакт:   
Xiong Yi
тел.:  +86-15070893896
e-mail: 369744653@qq.com

Zhoun Dan
тел.:  +86-13970016619
e-mail: 452743566@qq.com

Танцова школа „Берковска китка” гр. Берковица


Клуб за народни танци „Берковска китка” е създаден през 2011 година в гр.Берковица. Клубът обучава деца и възрастни на български народен фолклор и разпространява и развива старите народни традиции, танци и хора. В момента в школата танцуват 63 деца на възраст от 4 до 19 години и 35 възрастни.

През годините със собствено финансиране и такси са поети всички необходии разходи за обучение и поддръжка на танцовата школа.
Към школата има отправени покани за участие в Коледните и Новогодишните празници, и конкурси. Децата са силно ентусиазирани и с огромно желание танцуват. Необходимо е закупуване на народни носии, обувки и реквизити за участниците.

С молба за помощ към децата на България да съхранят корените си и автентичния фолклор на страната ръководителите на школата се обръщат с молба за финансова помощ.

При възможност за дарение от Ваша страна те ще изразят своята благодарност като поставят логото Ви върху рекламни материали, с които популяризират дейността си и в тяхно лице винаги ще имате приятели, които ще вземат участие при различни Ваши поводи.
Финансовата си подкрепа може да направите по банков път по сметка:
BG83 BPBI 7933 1098 8872 01
BPBIBGSF
Пощенска банка клон Берковица
За Сдружение „Берковска китка”
Ръководител Елена Иванова

Срещу Вашето дарение/спонсорство ще Ви се издаде платежен документ. В специално изготвен финансов отчет ще бъдат отразени всички разходи извършени от нас, и ще ви бъде изпратен.

Клуб за хора и народни танци „Берковска китка”, ЕИК: 176931842
Ръководители: Елена  и Валентин Иванови
GSM:0888011685
Е-mail: berkovskakitka@abv.bg

Национална кампания на Сдружение ХРИСТИЯНСКИ СЪЮЗ по случай 1 юни – Международен ден на детето

Сдружение Християнски съюз с благословението на Негово Светейшество Български Патриарх Неофит и Митрополит Софийски, обявява НАЦИОНАЛНА СОЦИАЛНА КАМПАНИЯ  КАМПАНИЯ „ПОДКРЕПИ ДЕТСКИЯ ТАЛАНТ“ по случай 1 юни – Международен ден на детето за домовете за сираци, изоставени деца и деца с увреждания от Северозападна България.
Дълбоко вярваме, че ще откликнете на нашата искрена молба!
Пожелаваме крепко здраве и успехи във всяко начинание на Вас и на екипа Ви!
На многая и благая лета!

За подкрепа на кампанията може да използвате:
тел. 0889 767 398,   0876 899 239 
e-mail: kubatova@abv.bg
Банкова сметка:
Райфайзенбанк ЕАД
IBAN: BG08RZBB9155 1061 5423 20,
BIC: RZBBBGSF
ЕИК: 175355801

Председател на Християнски съюз
Ваня Касабова

Goliama Cherkwa

Жителите на чирпанското село Стоян Заимово събират средства, за да изградят малък храм.
"Повече от десет години се опитваме да възродим свято място в нашия край и да построим малък православен параклис там, където е имало седем черковища и манастири", пише до редакцията Златка Колева от Църковното настоятелство "Свети Панталеймон".
За градежа са необходими 30 000 лева, от които до момента са събрани 8000.
Параклисът ще бъде издигнат в местността Голямата черква. Община Чирпан е отпуснала място за построяване на храма и вече се изготвят разрешенията за строеж.
В кампанията досега са се включили много личности, институции, деца и пенсионери.

Банковата сметка за дарения на Храм „Св. Пантелеймон“е:
BG 50 UNCR 700015 23 08 58 95

https://offnews.bg/obshtestvo/zhiteli-na-chirpansko-selo-sabirat-sredstva-za-da-postroiat-hram-699748.html

SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА В БЪЛГАРИЯ
Подкрепете Йолина!  

Банкови сметки в лева:
Райфайзенбанк България BG76RZBB91551060353913
Банка ДСК BG37STSA93000020393383

Web site: https://sosbg.org/
Facebook: https://www.facebook.com/sosbg.org/

SOS Yolina

Стихотворението на Йоли
Йоли

Национално младежко сдружение отправя апел - покана за партньорство - спонсорство

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Ние сме Национално младежко сдружение организация обединетел на младежите и младежките лидери. Както цяла България знае наближава 15 септемви един прекрасен и незабравим празник на първокласниците и за всички деца и ученици - всички млади хора на България.

Ръководството и Управителния съвет на Национално младежко сдружение Ви отправяме апел - покана за партньорство - спонсорство.
Идеята ни е тази година да представим нашата помощ / благодарение на Вас и частния бизнес / на първокласниците и децата, който за първи път ще тръгнат на училище. Република България и цялата ни страна е така построена е съдейства и помага само на малцинствата. Ние решихме тази година да направим всичко възможно и да съберем сумата от 22 000 лева за да помогнем на 11 500 деца, който не могат да си позволят да си купят раници и тетратки за училище.

Направихме проучвания чрез Регионалните управления на образованието във всички областни градове на България. Установихме граница на беднос, проведохме срещи с директорите на учебните заведения и разбрахме че децата с лоши финансови проблеми са много но избрахме най - лошите финансови проблеми.

Идеята ни кръстихме "Хайде на училище". Целта на този проект е да помогнем на децата да тръгнат на училище въпреки финансовите им проблеми и проблемите на семействата им. Всяко едно дете крие в себе си своя талант и ентусиазъм. Ние преценихме че е важно първата стъпка а именно това дете да не бъде лишавано от училище заради това че родителите му имат финансови проблеми. / В проекта не са включени деца от малцинствата изцяло децата са от български произход/.

Благодарение на Вашата помощ ние ще можем да превърнем този проект в реалност. Потърсили сме съдействието на частния бизнес от всеки един областен град. Много ще се радваме да се съгласите да ни помогнете и заедно Национално младежко сдружение и частния бизнес да подърим лъх светлина и малко щастие на децата с проблеми в семействата си.

Тъй като ние ще съдействаме само в организиране на кампанията и логистиката а Вие и колегите Ви ще направите проекта решихме да не оставяме без нищо тази работа. Проверихме внимателно производителите на раници и разбрахме че те са склонни на всяка една раница безвъзмездно да изрисуват логото на фирмите, който ни помогнат да съберем средствата за благотворителната кампания.
Заедно с раниците ние сме подготвили и подарък несесер с моливи и фломастри на който също ще има изрисувани логото и името на фирмите, който ни помогнат да направим благотворителната акция реалност.

Много ще се надяваме да ни помогнете и заедно да помогнем на бъдещето на България

При дарение от ваша страна ние ще Ви издадем стандартен европейски договор за дарение и средствата, който дарите ще бъдат с подробен финансов отчет отчетени пред вас и вашите колеги. Сумата ще се преведе по банков път и ще се работи изцяло прозрачно.

Оставаме на ваше разположение и се надяваме за дългогодишно партньорство в различни дейности и инициативи. Имате пълното право да ни предлагате проблеми и дейности за изпълнение ние младите хора на българия сме винаги на разположение за доброволческа дейност.

Контакти:
Кабинет председател - 0895761634
Венцислав Манчовски