Назад

БТПП и Дипломатическият институт ще си сътрудничат за повишаване на квалификацията на българските дипломатиПредседателят на БТПП се срещна с началника на отдел „Обучителни програми и проекти” към Дипломатическия институт на Министерство на външните работи на Република България – Биляна Дечева. Тя бе придружена от старши експерт в отдела Екатерина Неофитова.
 
Биляна Дечева информира относно предстоящото обучение по икономическа дипломация, което ще се проведе на 21 октомври 2013 г. Тя отбеляза, че основна цел на Института е да повиши квалификацията на българските дипломати в различни направления. 
 
Цветан Симеонов представи областите, в които БТПП може да е полезна на българските дипломати, както и съответните услуги. БТПП по традиция поддържа активно сътрудничество с българските посолства и има опита, който ще бъде важен за дипломатите.
 
Двамата дискутираха и очертаха основните насоки, в които БТПП и Дипломатическият институт ще си сътрудничат по време на предстоящото обучение, както и при бъдещи инициативи.
 

17.09.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад