Назад

Търговията между България и Индонезия има нужда от раздвижване

 
Новият пълномощен министър към Посолството на Индонезия Праново Правирокусумо посети БТПП на 12 октомври 2011 г. и се срещна с председателя Цветан Симеонов. Г-н Симеонов представи икономическата среда в България към момента и очерта преимуществата, които предлага нашата страна за правене на бизнес. Бе отбелязано, че търговията между България и Индонезия има нужда от раздвижване и насърчаване. Според председателят на БТПП трябва да се използва факта, че произвежданите продукти са много различни и икономиките на двете страни на практика се допълват, а не конкурират.

Гостът обясни, че Индонезия е сред най-бързо развиващите се икономики в Азия, като през 2010 г. е отбелязала растеж от 6,1%. Страната с население 240 млн. жители предлага огромен пазар за български стоки. Освен това след 2015 г. влиза в сила зоната за свободна търговия на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия  /ASEAN/. Така Индонезия може да се превърне във входна врата за български продукти за целия регион.
 
Г-н Правирокусумо информира, че през ноември тази година се очаква посещение в България на бизнесмени от Индонезия с интереси в туризма и хотелиерството. През декември предстои посещение на пътуващи журналисти от азиатската страна, които ще заснемат част от туристическите забележителности на България по пътя си към Западна Европа. Председателят на БТПП потвърди подкрепата на палатата за организиране на двете посещения и подготовка на срещи с българските бизнес среди.

12.10.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад