Нова процедура за финансиране по ОП РЧР

Българските фирми могат да получат финансиране за наемане на нови служители, както и за тяхното обучение чрез процедурата на ОП Развитие на Човешките Ресурси – „Ново работно място 2015“
Процедурата е отворена за фирми от всички сектори, и независимо от размера им – малки, средни, големи, като единствено за големите предприятия се изисква 20 % съфинансиране.

Допустими за финансиране ще са разходи за възнаграждения на новоназначени служители, провеждане на професионално обучение и такова по ключови компетенции на тези служители, закупуване на оборудване, обзавеждане и ДНА, свързани с новите работни места.


Целева групав проектите на фирмите са безработни и неактивни лица ( лица, които не търсят работа).

Проектите могат да разчитат на финансиране между 50 000 и 391 166 лева, като ще се третират като държавна помощ.

Срокът за изпълнение е до 31.12.2017, като в този период фирмите трябва да подберат своя персонал, да ги назначат за период от 12 месеца ( ОП РЧР поема заплатата и всички осигуровки за сметка на работодателя в размер на минималния осигурителен праг за съответната позиция на новоназначените лица), да проведат предвидените обучения.

Фирмите, получили финансиране, имат задължение да осигурят последваща заетост на поне 50% от наетите по програмата лица, за период от 12 месеца след приключване на проекта.

БТПП създаде организация на работа, която да подпомогне своите членове при подготовката на проектните им предложения. Екип от наши и външни експерти е на разположение, както за проверка допустимостта Ви като кандидат, така и за разработване на пълно проектно предложение.

Ако се обърнете към нас, Вие получавате като член на БТПП първоначална безплатна консултация във връзка с кандидатстването Ви, както и преференциални цени за подготовка на проекта Ви.

За информация и връзка с нас – e-mail: bcci.centre@bcci.bg ,  тел.  02 8117 477.