Назад

БТПП раздаде годишните награди за постижения в икономиката


 • Трима журналисти от bTV получиха награди


  Линк

 • БТПП връчи 23-те годишни награди за постижения в икономиката


  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) връчи в х-л Шератон двадесет и третите годишни награди за постижения в икономиката „Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2016. С годишни награди бяха отличени и посланник, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, както и медии и журналисти. 

  Класацията на БТПП се базира само на обективни показатели от годишните финансови резултати на предприятията. Това заяви от мястото на събитието икономическият анализатор в БТПП Олга Чугунска в интервю за редактора в Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова в ефира на "В развитие" с Делян Петришки.  

  Специално за тази година са изследвани над 6300 опериращи в България компании, каза Чугунска. Те съставляват 85% от БВП на страната, добави тя. 

  Фирмите са от реалния сектор на икономиката, като всички сфери са засегнати, без банки и финансови институции, каза анализаторът.  Преобладаващи са фирмите от услугите и търговията, но това е нормално, предвид спецификата на българската икономика, допълни тя. 

  Последните няколко години имаме повече компании в сферата на аутсорсинга и IT, които отбелязват по-голямо присъствие, каза Чугунска. От индустрията най-добре представени са машиностроенето, химическата промишленост, електрониката и оборудването, добави тя. 

  Вижте повече!


  Линк

 • БТПП раздаде годишните награди за постижения в икономиката


  23-ите годишни награди за постижения в икономиката раздаде тази вечер на официална церемония вчера Българската търговско-промишлена палата. От събитието, чийто медиен партньор е в. „Монитор“ заедно с БНТ и БТА, с награди – бронзови статуетки „Хермес“, дело на Ставри Калинов, си тръгнаха мениджърите на 13 фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията топ 100, разделена на три категории – максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г. В първата категория с награда си тръгна козметичната фирма „Дамасцена“, Стара Загора. Във втората – казанлъшката „България текс“, а в третата – кърджалийската „Родопи ланд“. С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Лйерка Алайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи. Отличието в раздел медия взе TV Европа, а за журналист, отразяващ икономическата тематика – Антон Хекимян от bTV.

  “Благодарение на БТПП в закона за предучилищното и училищното образование беше включено обучение по предприемачество още в първите класове на училището. Засадихме едно малко дърво, чиито плодове се надяваме да берат бъдещите поколения”, подчерта в словото си при откриването на церемонията председателят на организацията Цветан Симеонов. Той подчерта, че класацията се прави за 23-и път на база счетоводни отчети на компаниите, като са били обследвани над 6000 фирми, произвели общо 95% от брутния вътрешен продукт на страната за тази година.

  На събитието присъстваха новоизбраният президент на България Румен Радев и заместник-министрите на регионалното развитие и икономиката Деница Николова и Даниела Везиева. В словото си Радев посочи, че когато встъпи в длъжност, ще работи така, че да има по-голяма чуваемост за предложенията, идващи от бизнеса.  


  Линк

 • За 23-и път БТПП раздаде годишни награди за постижения в икономиката


  За 23-и път късно снощи Българската търговско-промишлена палата раздаде годишни награди за постижения в икономиката по време на официална церемония в София Хотел Балкан, съобщават от пресцентъра на БТПП.

  „Благодарение на БТПП в закона за предучилищното и училищното образование беше включено обучение по предприемачество още в първите класове на училището. Засадихме едно малко дърво, чиито плодове се надяваме да берат бъдещите поколения“, подчерта в словото си при откриването на церемонията председателят Цветан Симеонов. Той подчерта, че класацията се провежда на база счетоводни отчети на компаниите, като са били обследвани над 6000 фирми, произвели общо 85% от брутния вътрешен продукт на страната за тази година.

  Новоизбраният президент Румен Радев бе категоричен „Мой приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчитам и на потенциала на БТПП, както и на нашите посланици и търговски представители по света“. Той заяви по време на церемонията по награждаването на фирми, че като президент ще работи и за това да има по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от българския бизнес, за продължаване на съдебната реформа, за по-малко корупция и за по-благоприятна среда за развитие на българския бизнес.

  „Имах възможността по време на предизборната ми кампания да се срещна с Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и да се запозная в детайли с проблемите и перспективите за развитие на българския бизнес“, допълни още г-н Радев.

  С награди – бронзови статуетки „Хермес“, дело на Ставри Калинов, си тръгнаха мениджърите на спечелилите фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията ТОП 100, разделена на три категории – максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г. В първата категория отличие получи козметичната фирма „Дамасцена“, Стара Загора. Във втората – „България текс“, гр. Казанлък, а в третата – „Родопи ланд“, гр. Кърджали.

  С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Н. ПР. Лйерка Апайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи.

  Социалният министър Зорница Русинова връчи отличието на „Асарел медет“ в категорията максимални приходи от продажби и печалба в Южен-централен район. Заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова награди „АГРОПОЛИХИМ“ АД, гр. Девня, в категорията ТОП 10×6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2015 г. в националните райони за планиране. Зам. – министърът на икономиката Даниела Везиева в същата категория в Северен – централен район за планиране връчи наградата на „ИДЕАЛ СТАНДАРТ ВИДИМА“ АД, гр. Севлиево.

  Телевизия „Европа“ бе удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата „за обективно представяне ролята на Палатата като най-голямата национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на БТПП“.

  Антон Хекимян – журналист и водещ на „Тази сутрин”, получи плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита” в категория журналист за 2016 г.

  Медийни партньори на Годишните награди на БТПП – 2016 г. са: БНТ, БТА, ТВ Европа, Медийна група Инвестор. БГ (включва Investor.bg, Блумбърг ТВ България, България Он Еър), Вестник „Монитор“; Списание „Икономика“, Списание „De facto legal“.

  С  повече подробности за наградените фирми може да се запознаете ТУК.


  Линк

 • ТВ "Европа" получи наградата за обективна журналистика на БТПП


  Поредно високо признание за телевизия "Европа". Медията беше удостоена с наградата на Българската търговско-промишлена палата за обективна журналистика.
  Телевизия "Европа" получи наградата на Българската търговско - промишлена палата за обективна журналистика. Телевизия "Европа" е медията, която ви информира първа за актуалната политическа и икономическа обстановка у нас с новини на всеки 30 минути. Призът бе връчен на церемония в столичен хотел. 
  Председателят на БТПП Цветан Симеонов подчерта отличното сътрудничество между търговската палата и ТВ "Европа". С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Лйерка Алайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи.


  Линк

 • Румен Радев ще разчита и на бизнеса за съдебната реформа

  Румен Радев заяви, че като президент ще работи така, че предложенията на българския бизнес да се чуват по-добре, за продължаване на съдебната реформа.

  Новоизбраният президент Румен Радев заяви по време на церемония по награждаване на фирми, че като президент ще работи и за това да има по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от българския бизнес, за продължаване на съдебната реформа, за по-малко корупция и за по-благоприятна среда за развитие на българския бизнес, предаде БТА.

  "Имах възможността по време на предизборната ми кампания да се срещна с управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата и да се запозная в детайли с проблемите и перспективите за развитие на българския бизнес", заяви новоизбраният президент на България на церемония по връчването на наградите на БТПП.

  "Мой приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчитам и на потенциала на БТПП, както и на нашите посланици и търговски представители по света", допълни Радев.


  Линк

 • БТПП раздава годишните награди за постижение в икономиката


  Българската търговско-промишлена палата ще награди фирмите с най-добри икономически постижения през годината. Първите 50 компании в класацията "Топ 100" отчитат шесткратен ръст в печалбите.

  Повече от половината от най-бързорастящите 100 фирми са от сферата на търговията и строителството. Средната годишна печалба на първите 50 фирми в класацията е близо 10 милиона лева, припомни председателят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов:

  Продължава неравномерното развитие на регионите в България. Най-големите фирми в Югозападния регион правят десет пъти повече приходи от тези в Северозападния район.

  В класацията участват компаниите, които дават 80 процента от Брутния вътрешен продукт на страната.


  Линк

 • Трима журналисти от bTV с престижни награди


  Трима журналисти от bTV получиха престижни награди за приноса им в различни области в журналистиката.

  Началникът на отбраната Константин Попов награди репортера на bTV Габриела Наплатанова с военна грамота за заслуги към Българската армия и проявен висок професионализъм.

  Габриела е автор на десетки филми и стотици репортажи за армията – снимани както у нас, така и в различни горещи точки по света.

  Антон Хекимян – журналист и водещ на „Тази сутрин”, получи плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита” в категория журналист за 2016 г.

  Асоциацията на пострадалите от катастрофи пък отличи репортера Мариета Николаева в категорията за журналистически материали по въпросите на пътната безопасност.

  Наградата и беше връчена за нейния репортажа „Дрогирани на пътя”, в който тя разказа за въздействието на наркотичните вещества върху водачите, последствията и липсата на наказания за тях.


  Линк

 • БТПП раздаде годишните награди за постижения в икономиката


  23-ите годишни награди за постижения в икономиката раздаде на официална церемония вчера Българската търговско-промишлена палата. От събитието, чийто медиен партньор е в. „Монитор" заедно с БНТ и БТА, с награди - бронзови статуетки „Хермес", дело на Ставри Калинов, си тръгнаха мениджърите на 13 фирми. Три от дружествата заеха първо място в класацията топ 100, разделена на три категории - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г. В първата категория с награда си тръгна козметичната фирма „Дамасцена", Стара Загора. Във втората - казанлъшката „България текс", а в третата - кърджалийската „Родопи ланд". С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Лйерка Апайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи. Отличието в раздел медия взе TV Европа, а за журналист, отразяващ икономическата тематика - Антон Хекимян от ЬТV.

  „Благодарение на БТПП в закона за предучилищното и училищното образование беше включено обучение по предприемачество още в първите класове на училището. Засадихме едно малко дърво, чиито плодове се надяваме да берат бъдещите поколения", подчерта в словото си при откриването на церемонията председателят на организацията Цветан Симеонов. Той подчерта, че класацията се прави за 23-и път на база счетоводни отчети на компаниите, като са били обследвани над 6000 фирми, произвели общо 95% от брутния вътрешен продукт на страната за тази година.

  На събитието присъстваха новоизбраният президент на България Румен Радев, социалният министър Зорница Русинова и заместник-министрите на регионалното развитие и икономиката Деница Николова и Даниела Везиева. В словото си Радев посочи, че когато встъпи в длъжност, ще работи така, че да има по-голяма чуваемост за предложенията, идващи от бизнеса.

  Снимка на две колони - Новоизбраният президент Румен Радев връчи наградата на „Дамасцена". Социалният министър Зорница Русинова пък даде отличието на „Асарел медет" в категорията максимални приходи от продажби и печалба в Южен-централен район.


  Линк

Назад