Назад

Подпомагат младежи в неравностойно положение


 • Подпомагат младежи в неравностойно положение
   
  Тийнейджърите ще могат да продължат своето образование с осигурени 40 000 лв.
  С близо 40 000 лева ще бъдат подпомогнати младежи в неравностойно положение, които решат да продължат своето образование. Това обяви президентът Росен Плевнелиев, който откри трудова и образователна борса за абитуриенти от специализирани домове, общински институции и училища за предоставяне на социални услуги на деца, лишени от родителска грижа, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата. Президентът бе домакин на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение провеждан в резиденция „Бояна”.
  БТПП участваше със свой информационен щанд на трудовата и образователна борса за абитуриенти от специализирани домове. Освен Плевнелиев, гост на събитието бе и социалният министър Тотю Младенов.
  Със свои щандове в трудовата борса участваха около 20 фирми, както и най-големите работодателски съюзи и браншови организации.
  Младежите с най-висок успех при кандидат-студентските изпити ще бъдат подпомогнати финансово, за да успеят да реализират своята мечта и съм признателен съм на бизнеса за неговата солидарност в този момент, каза президентът.
  Държавният глава посочи, че с подкрепата на Агенцията по заетостта още преди провеждането на борсата 21 от абитуриентите са получили предложения за работа и добави, че вече се обсъждат условията за назначаване на работа на още 18 младежи. Сред предпочитаните от младите хора области са строителството, металургията, енергетиката, недвижимите имоти, комуникациите, мебелостроенето и други.

  Линк

Назад