Назад

Очакваме над 3 млрд. евро приходи от туризъм


 • Очакваме над 3 млрд. евро приходи от туризъм
   
  Над 3 милиарда евро са очакваните постъпления в родния бюджет през настоящата 2012 г., съобщи в Кърджали заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма с ресор „Туризъм“ Иво Маринов. Близо 500 000 руски и около милион румънски туристи се очаква да посетят България през летния сезон, каза за телевизия „България он ер“ Маринов. По думите му между 5% и 8% повече чужди туристи ще почиват в страната ни тази година.
  Туристите от Русия ще са с около 20% повече през този летен сезон. Ръст се очаква и при посещенията от Великобритания, Германия и Румъния, коментира неотдавна ресорният заместник-министър. За първите три месеца на годината туризмът отчита 4,9% повече чужди туристи спрямо същия период за 2011 г.
  България и регионът предлагат комбинация от възможности за привличане на посетители. Предвид нарастващата средна класа в Индия се увеличава интересът на индийците към нови дестинации, включително и към нашата страна. Това заяви при откриването на семинар “България – новата европейска дестинация на индийския пазар. Възможности, перспективи, предизвикателства” председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съобщи economynews.bg. През 2011 г. страната ни е посетена от по-малко от 4000 индийски туристи.
  Амбицията на държавата e допълнително да увеличи броя на чуждите туристи, като им предложи така наречения приключенски туризъм, познат у нас още като алтернативен, стана ясно миналата седмица след среща между Маринов и представител на Международната асоциация за приключенски пътувания. 

  Линк

Назад