Назад

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България с нов председател


 • Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България с нов председател
   
  /КРОСС/ Новоизбраният председател на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България г-жа Жана Величкова се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.


  В разговора беше коментирана необходимостта законодателството да насърчава развитието на бранша безалкохолните напитки и минералните води, да съдейства за укрепване експортния потенциал на българските фирми и за ограничаване на сивия сектор в бранша.


  Обсъдени бяха предложения за съвместна дейност при организиране на тематични за бранша изложения, бизнес делегации и проекти, както и на обучение на фирмите за възможностите и модерните тенденции в областта на GS1.
  Цветан Симеонов изказа благодарност на досегашния председател на Асоциацията Милчо Бошев за доброто сътрудничество и активно участие в дейността на Съвета на браншовите организации при БТПП при отстояване на позиции и мнения по законопроекти и анкети и за включване на по-голям кръг от членовете на Асоциацията в инициативи на Палатата.


  От името на Асоциацията г-жа Жана Величкова прояви интерес към платформата за електронна търговия Еcоmgrid и възможностите, които предоставя за намиране на партньори, реклама и търгуване на продуктите. Тя изрази готовност за конструктивно сътрудничество в преговорите за минималния осигурителен доход за изготвяне на анализи, проучвания и изследвания в бранша, както и съдействие за привличане на инвестиции и за ограничаване на допълнителните административни и регулаторни тежести за фирмите от бранша.

  Линк

Назад