Назад

Учат българи да правят бизнес в Сингапур


 • Учат българи да правят бизнес в Сингапур


   
  Българската търговско-промишлена палата и нейните партньори в Сингапур - Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес федерацията на Сингапур организират бизнес семинар на тема „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия”. По време на семинара ще бъдат обсъдени следните теми: бизнес възможности за фирми от Централна и Източна Европа в Сингапур, изисквания за износ в азиатската страна, откриване на търговско представителство в Сингапур.

  Сред лекторите са представители на Европейската търговска палата в Сингапур, Бизнес федерацията на Сингапур, Австрийската Бизнес Асоциация в Сингапур и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България.

  През втората половина на семинара ще се проведат индивидуални бизнес консултации с експерти от Сингапур. Участниците в семинара ще бъдат запознати и с програмата на предстоящата бизнес делегация до Сингапур през месец септември 2012г., организирана от Българската търговско-промишлена палата и Европейската търговска палата в Сингапур. В последната бизнес делегация до Сингапур, организирана от БТПП 90 сингапурски фирми се срещат с представители на българския бизнес.

  Според класацията на Световната Банка за 2012г. в Сингапур се прави бизнес с най-голяма лекота. През последните години азиатската страна се превръща в пристан за европейските фирми. Сингапур е глобален финансов и инвестиционен център, които привлича чуждестранни инвестиции благодарение на ниските данъчни ставки, стратегическото географско положение и първокласната инфраструктура. Над 8000 европейски фирми развиват успешна бизнес дейност в Сингапур.

  Интересът на България към Сингапур расте. България вече има почетен консул в Сингапур, който насърчава българо – сингапурските икономически отношения. Сингапур е добра бизнес дестинация и за българските винопроизводители.

  Линк

Назад