Назад

Милиардна Индия се отваря за България


 • Милиардна Индия се отваря за България


   
  Милиардна Индия отваря необятните си пазарите за България. Неразработената дестинация предлага неограничени възможности за реализация на стоки и услуги, както и за обмен на туристически и културен продукт. Предприемчиви бизнесмени и туроператори са се сетили за това и организират у нас първия туристически бизнес форум „България като туристическа дестинация на индийския пазар„.


  Целта е да се създадат ползотворни бизнес и културни контакти в сферата на туризма, а България да бъде представена като атрактивна туристическа дестинация. Интерес да участват в срещата са проявили 10 от най-големите индийски туроператори от Делхи и Момбай, които организират пътувания за индийци в Европа. Българо-индийският туристически бизнес форум ще акцентира върху възможностите за културен туризъм на Балканите, туристическия обмен между България и Индия, представянето на новите тенденции в туризма, както и върху търсените туристически програми в България и региона.


  Организатор е Сдружението за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България. Партниращи организации на събитието са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Българската търговско промишлена палата, Българската туристическа камара, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и др. За да се запознаят индийските туроператори на място с атрактивните места за туризъм у нас в рамките на форума е предвиден и тур из българските общини Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Велинград, Разлог и София. Туристическата обиколка започва на 17 май, а кръглата маса е на 22 май в сградата на Българската търговско-промишлена палата в София.


  Линк

Назад