Назад

Продължава двудневната визита на българска правителствена делегация в Азербайджан


 • Продължава двудневната визита на българска правителствена делегация в Азербайджан
   
  Днес премиерът Бойко Борисов ще се срещне със своя азерски колегаАртур Расизаде. Министрите от кабинета, участници в делегацията, ще се срещнат със свои колеги от Азербайджан, като основен акцент ще бъдат договорите за доставка на природен газ за България.

  Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов ще подпише днес в Баку Меморандум за разбирателство със свои колеги от Азербайджан. Документът ще съобрази сътрудничеството с новите изисквания на нормативната база, защото България вече е член на Европейския съюз, а предишното споразумение е от 1994 година, коментира пред журналисти Цветан Симеонов. Търговията на България с Азербайджан, макар че нараства, е много дисбалансирана - ние искаме техните стоки да се появят на нашия пазар, а сега внасяме предимно нефтопродукти, каза той. Ако успеем да развием енергийните проекти с Азербайджан, ще се наложи да увеличаваме нашия износ, за да не се стига до отрицателно търговско салдо за България, каза Симеонов.

  В българската делегация има представители на хранително-вкусовата индустрия, енергетиката, фармацевтиката, транспорта и логистика и най-вече на енергетиката.

  Линк

Назад