Назад

БТПП: Насърчително за инвеститорите действат успешните практики на досегашните компании


 • БТПП: Насърчително за инвеститорите действат успешните практики на досегашните компании
   

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в конференцията „Да изградим промяната - България: инфраструктура и проекти за растяща икономика на страната", организирана от Конфиндустрия България (асоциация, която обединява италианските компании в България)

  Темата за промяна в инфраструктурата за растяща икономика на страната е важна и затова бе подкрепена от БТПП. Най-насърчително за инвеститорите действат успешните практики на досегашните компании, а ние знаем, че някои от италианските компании в България разширяват своите инвестиции, което е сигурен сигнал за удовлетвореност от завоювани позиции – сподели Цветан Симеонов. Програмата и говорителите бяха внимателно подбрани и допринесоха за изясняване на темата.

  Заслужава да се отбележи изказването на Антонио Канциян – член на Европейския парламент и член на комисията по транспорт и туризъм, който се застъпи за нов подход при подготовката на проекти и въобще при реализирането на обществени поръчки. Планирането в тези случаи трябва да бъде подлагано на изключително внимателна оценка за цената, сроковете и ясни отговорности за страните, за да не се стига до многократно отлагане и оскъпяване на инфраструктурни проекти. Евродепутатът се застъпи за привличане на инвестиции с продължаващ мултиплициращ ефект за страните-членки. Кризата е в такива размери, че Европа се нуждае от проект равностоен по размерите си на плана Маршал ( известен официално като Програма за възстановяване на Европа след Втората световна война) Правителствата час по-скоро трябва набележат спешни мерки, ако искаме да излезем от застоя – каза Антонио Канциян.

  „Тази година е важна за всички предприемачи, които искат да се справят с кризата, а днешното събитие е доказателство за вярата на италианските предприемачи в потенциала на България", каза Н. Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България. Той подчерта, че италианците осъзнават предизвикателствата в инфраструктурния сектор в България, но че са готови да си сътрудничат с българите за преобразяването на тяхната родина.

  В конференцията участваха над 100 български и италиански компании. Те имаха възможност да разговарят и с представители на различни държавни институции за важните за страната предстоящи инфраструктурни проекти


  Линк

Назад