Назад

Българо-Саудитски бизнес съвет беше учреден днес


 • Българо-Саудитски бизнес съвет беше учреден днес

  Първият Българо-саудитски Бизнес Съвет (БСБС) беше учреден днес, 24.11.2010, в сградата на Българската Търговско Промишлена Палата (БТПП).

  Инициативата бе подкрепена от повече от 30 Български фирми от сферите на: търговия и производство на органични масла и билки, радарни системи, гуми, декоративна растителност; строителство и строителни съоръжения; недвижими имоти; правни услуги; шопинг центрове и други.

  По време на събитието беше избран Управителния Съвет на Клуба. За председател на Съвета беше избран Николай Филипов, един от хората, стоящи зад идеята за създаването на БСБС. Бяха избрани двама зам. председатели – инж. Николай Вълев, координатор на Trace Group Hold и Мохамед Хасан Хамиди Сакър, изпълнителен директор на SBL Group.

  На събитието присъства и Радион Попов. Бившият зам. министър на външните работи беше спряган като евентуален посланик на България в Кралство Саудитска Арабия по време на правителството на тройната коалиция. Г-н Попов изтъкна нуждата от Българско посолство в Саудитска Арабия.

  Негово Превъзходителство г-н  Салех Ал Гамди, посланик на Кралство Саудитска Арабия в Гърция, беше възпрепятстван и не успя да присъства.

  Българо-саудитският бизнес съвет има за цел да насърчава и подпомага дейността на всички стопански и нестопански организации, имащи общо с българо-саудитските търговско-икономически отношения. Съветът смята да постигне целите си като:

  1.       Проучва нормативната база и икономическото състояние на България и Саудитска Арабия

  2.       Създава връзки и партньорства между фирми от двете страни

  3.       Създава сътрудничества между членовете на съвета, свързва техните бази данни и увеличава информираността

  4.       Улеснява посещенията на бизнесмени от едната държава в другата

  Членове на управителния съвет споделиха мненията си за Българо-саудитските отношения в специални интервюта за arabiz.bg:

  Интервю с Николай Филипов, председател на БСБС

  Интервю с Мохамед Хасан Хамиди Сакър, зам. председател на БСБС


  Линк

Назад