Назад

БТПП стартира курс за обучение на млади арбитри


 • БТПП провежда за осми път курс за млади арбитри


   
  КРОСС/ В Българската търговско-промишлена палата започна курс за обучение на млади юристи по въпросите на арбитража. При откриването председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов каза, че това обучение представя най-високото качество на знания по въпросите на арбитража, действащ в страната. След закриването преди години на държавния арбитраж, Палатата продължи и доразви положителните страни на тази правна възможност, която с включването на арбитражна клауза в договорите на фирмите, позволява евентуални спорове да бъдат решавани в рамките на броени месеци. От една година сме и сред най-добрите в света с организирания електронен достъп до делата.

  Това са удобства и възможности както за арбитрите, за страните и за вещите лица, което позволява хартиените копия да бъдат гарантирани и споровете да приключват възможно най-бързо - допълни председателят на АС при БТПП д-р Силви Чернев.


  Участниците в курса са студенти от юридическите факултети, действащи адвокати и юрисконсулти включително от държавни институции, както и юристи, работещи в кантори на частни съдебни изпълнители.Обучението е с теорeтико- практическа насоченост и ще се проведе в дванадесет модула по три часа всеки. Привлечените лектори са изявени арбитри, с дългогодишен опит в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели в юридическите факултети в страната.

  Линк

 • БТПП стартира курс за обучение на млади арбитри
   
  Обучението е с теоретико-практическа насоченост и ще се проведе в дванадесет модула по три часа всеки
  Курс за обучение на млади юристи по въпросите на арбитража започна в Българската търговско-промишлена палата. При откриването председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов отбеляза, че това обучение предлага най-високото качество на знания по въпросите на арбитража, действащ в страната.

  Участниците в курса са студенти от юридическите факултети, действащи адвокати и юрисконсулти – включително от държавни институции и от кантори на частни съдебни изпълнители. Обучението е с теоретико-практическа насоченост и ще се проведе в дванадесет модула по три часа всеки. Привлечените лектори са изявени арбитри, с дългогодишен опит в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели в юридическите факултети в страната, съобщиха от Палатата.
  Успешно завършилите обучението ще получат сертификат.

  След закриването преди години на държавния арбитраж, Палатата продължи и доразви положителните страни на тази правна възможност, която с включването на арбитражна клауза в договорите на фирмите позволява евентуални спорове да бъдат решавани в рамките на броени месеци.

  „От една година сме и сред най-добрите в света с организирания електронен достъп до делата. Това са удобства и възможности както за арбитрите, така и за страните и вещите лица, което позволява хартиените копия да бъдат гарантирани и споровете да приключват възможно най-бързо”, допълни председателят на АС при БТПП д-р Силви Чернев.

  Повече информация можете да намерите тук.
       

  Линк

Назад