Назад

Без великденски бонус за повечето българи


 • Без великденски бонус за повечето българи
   
  Повечето работещи у нас няма да получат великденски бонуси. Около 40% от работодателите планират да дадат празнични премии на служителите си през април, което е намаление в сравнение с миналата година.
  Премиите вече зависят не от добрата работа на служителите, а до голяма степен от финансовото състояние на фирмата. С 10% са компаниите, чиито бизнес е останал в застой през изминалата година и затова не могат да си позволят бонуси. Увеличават се и тези, които дори бележат спад. Броят на фирмите, които ще раздават премии намалява и заради факта, че работодателите вече предпочитат да не делят служителите си на добри и лоши.
  Очаква се бонусите да бъдат символични - предимно малки суми пари или ваучери. Банковите служители и компютърните специалисти са едни от професиите, които ще се радват на допълнително заплащане.
  Решението на някой работодател да спести пари от премии обаче може да му излезе по-скъпо в бъдеще. Според редица икономически анализатори предстоят големи размествания във всички сектори, при които силните фирми ще се опитат да дръпнат най-добрите работници на конкурентите си.
  Поне половината от работодателите, които сега няма да раздадат великденски бонуси искат да направят това за Коледа.


  ЦЯЛОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА БТПП направено по искане на бТВ може да изтеглите от Т У К 

  Линк

Назад