Назад

Спорт в офиса - промените в ЗУТ според изследване на БТПП


 • Спорт в офиса - промените в ЗУТ според изследване на БТПП

  Във всяка фирма с персонал над 100 души да се  обособява специално помещение  за спорт, предложиха от Спортното министерство.  Над 80% от фирмите не одобряват идеята. Те пък предлагат  да не плащат такса смет и данък сгради, докато си възстановят инвестициите в спортни зали и съоръжения.
    
  В предложението за промени на Закона за устройство на територията е записано, че фирмите, които нямат помещения за спорт, ще плащат с 5% данък сгради по-малко, ако ги осигурят. Задължението ще важи както за новостроящите се бизнес сгради, така и за вече работещите.
   
  В проекта не е записано какъв вид спортни дейности трябва да осигурят компаниите. Повече от половината от фирмите обаче смятат, че ако преустройват офисите си или се местят, ще трябва да ограничат планираните инвестиции за развитие на бизнеса си. Отделно това ще оскъпи стоките и услугите, предупреждават от Търговско-промишлената палата.

  Анализаторът Олга Чугунска от БТПП пред ТВ 7.
    
  81% от собствениците и мениджърите смятат, че активният живот зависи от личния избор, а не от това има ли фитнес в офиса или не. Много от работещите обаче  биха спортували повече, ако имаха възможност да го правят на работното си място.
   
  Линк

Назад