Назад

Франция среща Югоизточна Европа в София през юли


 • Франция среща Югоизточна Европа в София през юли


  Форум „Франция среща Югоизточна Европа в София!” ще се проведе между 4 и 6 юли в Хилтън. Това стана ясно след среща на Марк Дъобелс, търговски съветник в икономическата мисия “Юбифранс - България”, с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съобщиха от БТПП.

  Очаква се за форума да пристигне внушителна делегация от 50 френски компании. Поканени са фирми от 13 страни от Югоизточна Европа. Събитието е предназначено за малки, средни и големи фирми, както и предприемачи, които искат търсят нови посоки на развитие. Те ще получат ценни съвети как да стъпят на френския пазар.

  Заедно с анонса на форум „Франция среща Югоизточна Европа в София!” Марк Дъобелс представи дейността на Агенцията за интернационализация на френските предприятия „Юбифранс”, която има около 70 офиса в света. От началото на тази година агенцията откри офис и в България, което свидетелства за нарастващия инвестиционен интерес към страната ни. Юбифранс - България подпомага и насърчава сътрудничеството между френски и български компании в различни сфери на икономиката.

  Цветан Симеонов сподели, че БТПП ще продължи да работи по своята предварително заложена програма за засилване на френските инвестиции в България, по линия на която бе и първото по-важно посещение в Марсилия на българска бизнес делегация заедно с зам.-министъра на икономиката Иво Маринов в края м. януари т.г. То бе съпътствано от срещи с представители на модно-шивашката индустрия, жените предприемачи и с най-старата търговска палата в света - Марсилската. Съществува неизползван потенциал за развитие на двустранните търговските отношения. В тази посока БТПП и “Юбифранс” могат успешно да си партнират.

  Повече информация за форума “Франция среща Югоизточна Европа в София!” можете да намерите тук.

  Линк

Назад