Назад

Посланикът ни в Албания ще подобрява икономическите отношения между двете страни


 • Посланикът ни в Албания ще подобрява икономическите отношения между двете страни


   
  Ще работя за подобряване не само на политическите, но и на икономическите отношения между България и Албания. Това каза по време на срещата си с председателя на Българската търговско-промишлена палата новоназначеният посланик на България в Тирана Димитър Арнаудов. По време на срещата бяха обсъдени различни аспекти на двустранните и многостранни отношения, в които България и Албания участват. Председателят на палатата Цветан Симеонов информира Арнаудов за отношенията с партньорски организации в Албания. БТПП поддържа добри връзки със Съвета на албанските търговско-промишлени палати, с Търговско-промишлената палата на Тирана и смесената Българо-албанска търговска палата.
  Сред основните си цели Арнаудов открои възстановяване на пряката въздушна линия между България и Албания, насърчаване на взаимните инвестиции и търговията. Друга важна област според него е завършването на отсечката от коридор номер 8 София-Скопие-Дурес с жп линия. Новият ни посланик обърна внимание на факта, че българските фирми имат големи възможности за участие в приватизацията на туристически обекти в Албания - процес, който все още не е приключил.
  Предвижда се провеждане на Българо-албански бизнес форум през месец юни т. г. в Тирана. Вече има проявен интерес от албански партньори за контакти и срещи с български фирми, работещи в секторите: лека промишленост, селско стопанство, земеделие, хранително вкусова промишленост, химическа промишленост, фармация, козметика, финанси, енергетика, туризъм, мебелна промишленост и др.
  БТПП ще окаже всестранна подкрепа за успешното осъществяване на посещението на българската делегация за форума.

  Линк

Назад