Назад

Картини върху рокли предизвикаха фурор при откриването на изложба


 • Картини върху рокли предизвикаха фурор при откриването на изложба


   
  Картини, претворени върху омайващи окото и сърцето рокли, предизвикаха истински фурор при откриването на мартенската изложба на галерия Арт Виза. Експозицията, разположена във фоайето на Българска търговско-промишлена палата е наречена “Енигма” и успя да очарова присъстващите на събитието. Покорен от чара на изкуството, пренесено върху дрехи, беше и председателят на БТПП Цветан Симеонов, който откри изложбата.
   
  Тоалетите в изложбата са създадени в съвместен проект на художничката Александрина Караджова (Acrista) и модния дизайнер Марияна Панайотова El Mari. Специално подбрани картини на Александрина с женски образи и флорални елементи присъстват в роклите като екзотични щампи и ги превръщат в истинско произведение на изкуството.
   
  Всички гости си задаваха един и същ въпрос и той беше: какво е да облечеш изложените рокли-картини. Изящните картини в тоалетите са декорирани от Марияна Панайотова El Mari с кристали и мъниста и обогатени с текстилни бои, щампи и разливания върху печата. С изключително внимание към детайла дизайнерката е преплела дантелени цветя с ръчно изработени орнаменти, кристали Сваровски, египетски и полски кристали с различни цветове и форми. Облеклата са подходящи за абитуриентки, бъдещи булки, вечерни събития, а някои от тях, тъй като са изработени от две части, могат да се комбинират поотделно и с други тоалети и да бъдат обличани и за по-ежедневни събития и поводи. При това уникалните произведения на изкуството се продават на изключително достъпна цена. Максимум 1900 лв. ще ви струва, ако искате да притежавате една от вече изработените рокли.
   

  Модната журналистка и модел Петя Велкова, присъствала на събитието, призна че е впечатлена от дозираната пищност и стил в арт тоалетите на експозиция „Енигма” и пожела на Acrista и El Mari още по-големи успехи и творчески постижения.
   

  Сред специалните гости на вечерта бяха Маестро Румен Статков, юридическия съветник на министър Аню Ангелов – Миглена Манолова, зам.-председателят на читалище „Добри Чинтулов” в София – Владимир Илиев и много други.
   
  Експозицията в галерия Арт Виза (София, Българска търговско-промишлена палата, ул. „Искър” № 9.) ще продължи до 10 април 2012 г.

  Линк

Назад