Назад

Цветан Симеонов: Промените в данъчния кодекс ще доведат до още бюрокрация и корупция


 • Цветан Симеонов: Промените в данъчния кодекс ще доведат до още бюрокрация и корупция

   Създаване на работа на администрацията, без да имаме някаква предварителна оценка. Така председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов определи в интервю за Информационна агенция КРОСС предложението на Министерството на финансите за промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс така, че фирмите да не могат да променят собствениците си, ако имат големи задължения.

  Мярката беше обявена в събота от министър Симеон Дянков и предвижда НАП в двумесечен срок да проверява компаниите, подали заявка за смяна на собствеността.

  "Без предварителен анализ мярката ще доведе само до по-голяма бюрокрация, ще доведе до нови правомощия на данъчната администрация, да не говорим за термина "ще преценява прекомерна ли е задлъжнялостта или не". Кой ще прецени дали тя е прекомерна или не? Трябва да има законови, легални определения на тези критерии или създаваме нов източник за корупция", каза Симеонов.

  Според Симеонов, трябва да се види в какво съотношение са фирмите, които променят собствеността си спрямо останалите фирми, дали въобще администрацията ще има капацитет за това: "Те и сега не могат да си връщат навреме ДДС-то, което им е задължение, а какво остава да ги натоварим и с такова нещо".


  Линк

 • Цветан Симеонов: Промените в данъчния кодекс ще доведат до още бюрокрация и корупция


  Линк

Назад