Назад

Вдигат фабрика за замразени череши в Аврен


 • Вдигат фабрика за замразени череши в Аврен  19.11.2010
  До края на този месец или в началото на следващия най-големите производители на череши в община Аврен съвместно с Българската търговскопромишлена палата (БТПП) ще създадат сдружение за изграждане на малко предприятие за производство на дълбокозамразени череши за износ. Това съобщи кметът на общината Красимир Тодоров, цитиран от БТА.

  Идеята е производителите и БТПП да кандидатстват за финансиране по европейска програма, но вече има заявен и инвеститорски интерес. Инвестицията в предприятието ще е между 1 и 2 милиона евро. Предвижда се производството от него да се изнася за Холандия и за Русия, каза кметът.

  Корейската компания, която иска да изгражда завод за производство на спагети, чиято първа копка бе направена преди пет години, вероятно ще започне строежа до края на годината. Инвестицията обаче ще бъде свита до 25 млн. евро вместо първоначално планираните между 30 и 35 млн. евро. Кметът добави, че компанията, която искаше преди време да строи завод за преработка на гуми, сега е с ново виждане за терена си и иска там да бъде изградено ваканционно селище.


  Линк

Назад