Назад

От днес в залите на БТПП изложба Измечтана любов на Арт Виза България


 • Измечтана любов – съвременна философия и изкуство


   
  21 картини, изпълнени с много положителен заряд, топлина и любов показа галерия „Арт Виза България” във фоайето на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), в най-любовната седмица от годината, ден след 14 февруари. Ретроспекцията като равносметка в платната на Лидия Стефан, Валя Михайлова – Владова и Иван Маджаров е в унисон с философията на  Джеймс Бари: „Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш.“
  Платната на художниците заляха публиката с майсторство, неподправена искреност и магнетичнист, и реалистична визия за измеренията на любовта. „Любовта винаги ми е помагала да преодолявам изпречилите се на пътя ми трудности и всяка моя картина е „Измечтана любов”. Без любовта няма живот”, сподели художничката Валя Михайлова – Владова. За Иван Маджаров „измечтаната любов” тепърва предстои. „Може би тя остава най-силна като емоция, защото ние сме склонни да я идеализираме, хипелболизираме, да си представяме нещата как биха се развили, ако тя бъде осъществена.” – думи на Иван Маджаров. Лидия Стефан пък е преоткрила любовта в магията на експеримента с различните техники под влияние на емоциите от реалния свят. „Всичко е любов” – твърди тя, разковничето е в позитивното възприятие на знаците и интерпретация на светлината и претворяването на съзерцанието върху платното като „изживяна любов”.
  „Художниците са пристрастени към любовта” – заключи с усмивка журналистката Лидия Павлова от БНР, специален гост на събитието. Другият специален гост бе актьорът Симеон Владов, съпруг на художничката Валя Михайлова – Владова, който се справи отлично с нелеката задача да интерпретира цяла вечер посланията на съвременното българско изкуство за любопитната публика. 
  Има какво да кажем за нашите случили се любови, затова са и „измечтани”, защото са се случили и можем да разкажем за тях. И въпреки, че времето е много психологически затрудняващо, стресират ни много неща, ако се обърнем назад и уловим мечтите, които са се случили и ги сложим пред нас и ги разгледаме, ще придобием повече кураж. 

  Линк

 • Измечтана любов – съвременна философия и изкуство


   
  21 картини изпълнени с много положителен заряд, топлина и любов показа галерия "Арт Виза България" във фоайето на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в най-любовната седмица от годината, ден след 14 февруари. Ретроспекцията като равносметка в платната на Лидия Стефан, Валя Михайлова - Владова и Иван Маджаров, е в унисон с философията на Джеймс Бари: "Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш."
   
  Платната на художниците заляха публиката с майсторство, неподправена искреност и магнетизъм, и реалистична визия за измеренията на любовта. "Любовта винаги ми е помагала да преодолявам изпречилите се на пътя ми трудности и всяка моя картина е "измечтана любов." Без любовта няма живот", сподели художничката Валя Михайлова - Владова. За Иван Маджаров "измечтаната любов" тепърва предстои. "Може би тя остава най-силна като емоция, защото ние сме склонни да я идеализираме, хиперболизираме, да си представяме нещата как биха се развили, ако тя бъде осъществена" - думи на Иван Маджаров. Лидия Стефан пък е преоткрила любовта в магията на експеримента с различните техники под влияние на емоциите от реалния свят. "Всичко е любов" - твърди тя, разковничето е в позитивното възприятие на знаците и в интерпретацията на светлината и претворяването на съзерцанието върху платното като "изживяна любов."
   
  "Художниците са пристрастени към любовта" - заключи с усмивка журналистката Лидия Павлова от БНР, специален гост на събитието. Другият специален гост бе актьорът Симеон Владов, съпруг на художничката Валя Михайлова - Владова, който се справи отлично с нелеката задача да интерпретира цяла вечер посланията на съвременното българско изкуство за любопитната публика.
   
  Има какво да кажем за нашите случили се любови, затова са измечтани, защото са се случили и можем да разкажем за тях. И въпреки, че времето е много психологически затрудняващо, стресират ни много неща, ако се обърнем назад и уловим мечтите си, които са се случили и ги сложим пред нас и ги разгледаме, ще добием повече кураж. "Измечтана любов" в този смисъл е нова съвременна философия и изкуство.
   
  Много журналисти, художници, артисти и представители на бизнеса уважиха събитието и споделиха с художниците визията си за света. Топ репортерът на „Телеграф” – Лео Богдановски бе светкавично разпознат и раздаде всичките си визитки, а фоторепортерът на „Телеграф” спечели една от специалните награди от томболата на „Арт Виза България”. Подаръците на „Ветростил” ЕООД, осигурени за празничната томбола на вечерта и изработени по фюзинг технология - стъкло в стъкло, добавиха щипката вълшебство във вечерта на всички и създадоха много настроение, нови арт спомени и усмивки. Сред  късметлиите получили стъклени валентинки-поставки за чаши и свещници, освен  фоторепортерът Венцеслав Юскеселиев, бяха художникът-гримьор Петър Янков и Васил Чобанов - директор комуникации на БТПП.
   
  Кетъринга на събитието осигури „Лора кетъринг”. Гостите дегустираха червено вино КАРПЕ ДИЕМ, реколта 2009 от Винарска изба КАТАРЖИНА, чийто слоган „Живей днес, не отлагай за утре” провокира към много размисли и страсти. Импровизираната дегустация затвърди предпочитанието на нежния пол към червените вина кабарне совиньон с плътен рубинен цвят с виолетови оттенъци. Преобладаващите аромати на зрели череши, горски плодове, касис, с пикантни нотки и опушени тонове, създадоха настроение и неповторим блясък в очите на всички. Мезетата на МесКо - Петрич пък бяха чудесното допълнение към настроението на публиката.
   
  Специален партньор на галерия "Арт Виза България" е БТПП. Екипът на галерията-медиа, благодари за подкрепата и присъствието на вестник "Телеграф", вестник "Стандарт" и "Вестник за дома", на Хайлайф медиа, B2B медиа и БНР.
   
  Вратите за посетители са отворени от 8.30 до 17.30 часа всеки ден, а с предварителна заявка и в събота и неделя. Адресът е; ул. "Искър" 9, гр. София.

  Линк

 • От днес в залите на БТПП изложба Измечтана любов на Арт Виза България


   

  Със специалното партньорство на БТПП Галерия "Арт Виза България" открива новата си изложба "Измечтана любов", която ще бъде достъпна от 15.02 до 11.03.2012 г.
  Февруарската експозиция е ретроспекция на любовта във всичките й измерения, в които я познаваме - една нестандартна  експресивност от цветове и чувства, от сезони и паралели на реалности. Това е и посланието на художниците - Лидия Стефан, Валя Михайлова и Иван Маджаров. 
  Специален партньор на "Арт Виза България" е Българската търговско-промишлена палата.
  Откриване в сряда, от 18.00 часа в залите на БТПП.

  Линк

Назад