Назад

GS1 International започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки


 • 2 милиарда продажби чрез мобилни устройства през 2011-а


   

  Фокус в работата на GS1 форума бе мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015 година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  Но сега осем процента от продуктите в световната търговия са фалшиви, и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите, съобщи на форума Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България. 
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто. В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.

  Линк

 • Бяла книга за борба с фалшивите стоки


   
  Осем процента от продуктите в световната търговия са фалшиви, и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България.
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързо развалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързо развалящи се стоки в световен мащаб възлизат на 334 милиарда евро.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем. Показано е решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от продажба стоки с изтекъл срок на годност.

  Линк

 • БТПП: 8% от стоките в световната търговия са фалшиви
  Повече от половината са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто, в света се похабяват храни за 334 млрд. евро, отчитат експрети.

  Линк

 • БТПП: 8% от стоките в световната търговия са фалшиви


   

  8% от продуктите в световната търговия са фалшиви и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите. Това съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България.
  Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България, съобщаваБГНЕС..
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто. В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на 334 милиарда евро.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони.
  Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец.
  На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем. Показано е решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от продажба стоки с изтекъл срок на годност.
  Започналите разисквания днес са за GS1-приложенията в здравеопазването и възможността стандартите GS1 да унифицират подходите в тази сфера.
  GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти, позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане.
  Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия.
  GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.

  Линк

 • Фалшифицираните стоки държат осем процента от световната търговия


   

  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар, което означава, че осем процента от световната търговия е с подправени продукти. Това е отчетено в рамките на проучване, представено от годишния глобален форум GS1 в Брюксел, съобщават от Българската търговско-промишлена палата.
  Половината от търговията с фалшификати е със стоки от модната индустрия, а в бизнеса с лекарства делът на подправените продукти е 10 на сто. В резултат на непълното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продуктите между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи, особено в областта на бързоразвалящите се продукти и лекарствата. Според експертите само за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на 334 милиарда долара.
   
  От палатата съобщават, че усилено се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията отвсякъде, както и да се проверява надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Причината за тези мерки са, че стоките, които преминават през мобилната търговия, ще се увеличават все повече
  През 2015 г. търговията чрез мобилни устройства е достигнала 300 милиарда броя. За сравнение през 2010 г. през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техният брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда сделки.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и за осъществяване на качествена логистика по веригата производител - доставчик - търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем.
  Работи се и по GS1-приложения в здравеопазването.
  * GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти,  позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане.

  Линк

 • 8% от продуктите в световната търговия са фалшиви


   
  Осем процента от продуктите в световната търговия са фалшиви, съобщи председателят на БТПП Цветан Симеонов и председател на бюрото на Съвет GS1 България. Той участва в заседанието на годишния глобален форум GS1 в Брюксел. GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти, позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки и услуги. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни в електронната търговия. 
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено  на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 % В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документа. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване  на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  През 2010-а през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-а техният брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-а година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията отвсякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.

  Линк

 • Фалшифицираните стоки държат осем процента от световната търговия


   

  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар, което означава, че осем процента от световната търговия е с подправени продукти. Това е отчетено в рамките на проучване, представено от годишния глобален форум GS1 в Брюксел, съобщават от Българската търговско-промишлена палата.
  Половината от търговията с фалшификати е със стоки от модната индустрия, а в бизнеса с лекарства делът на подправените продукти е 10 на сто. В резултат на непълното внедряване на системите за уникално

  Линк

 • Осем процента от световната търговия са с подправени продукти


   

  Осем процента от продуктите в световната търговия са фалшиви, и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите – съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България.
   
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено  на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто  В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване  на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем. Показано е  решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от  продажба стоки с  изтекъл срок на годност.
  Започналите разисквания днес са за GS1-приложенията в здравеопазването и възможността стандартите GS1 да унифицират подходите в тази сфера.
  GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти,  позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия. 
  GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.

  Линк

 • Ментетата държат 8% от световната търговия


   
  Осем процента от продуктите в световната търговия са фалшиви, и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите – съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България.
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем. Показано е решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от продажба стоки с изтекъл срок на годност.
  Започналите разисквания днес са за GS1-приложенията в здравеопазването и възможността стандартите GS1 да унифицират подходите в тази сфера.

  Линк

 • Милиарди ментета се търгуват годишно по света


   

  Над € 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар. Това е отчетено в рамките на проучване, представено на пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България.
  8% от продуктите в световната търговия са фалшиви и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите. Това съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България.
  От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда.
  Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем.
  Започналите разисквания днес са за GS1-приложенията в здравеопазването и възможността стандартите GS1 да унифицират подходите в тази сфера.
  GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти, позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия.
  GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.

  Линк

 • Цв. Симеонов: 8% от продуктите в световната търговия са фалшиви


   

  8% от продуктите в световната търговия са фалшиви и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите. Това съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. 
  Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България. 
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем. Показано е решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от продажба стоки с изтекъл срок на годност.
  Започналите разисквания днес са за GS1-приложенията в здравеопазването и възможността стандартите GS1 да унифицират подходите в тази сфера.
  GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти, позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия. 
  GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.

  Линк

 • Цв. Симеонов: 8% от продуктите в световната търговия са фалшиви


   

  8% от продуктите в световната търговия са фалшиви и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите. Това съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. 
  Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България. 
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем. Показано е решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от продажба стоки с изтекъл срок на годност.
  Започналите разисквания днес са за GS1-приложенията в здравеопазването и възможността стандартите GS1 да унифицират подходите в тази сфера.
  GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти, позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия. 
  GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.

  Линк

 • Осем процента от световната търговия са с подправени продукти


   

  Осем процента от продуктите в световната търговия са фалшиви, и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите – съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България.
   
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено  на форума. От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто  В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване  на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
   
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
   
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар.
   
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем. Показано е  решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от  продажба стоки с  изтекъл срок на годност.
   
  Започналите разисквания днес са за GS1-приложенията в здравеопазването и възможността стандартите GS1 да унифицират подходите в тази сфера.

  Линк

 • Осем процента от световната търговия са с подправени продукти


   

  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки
  Осем процента от продуктите в световната търговия са фалшиви, и ролята на GS1 ще бъде решаваща за стабилизиране, реализиране на ефективни системи за проследимост и борба с фалшификатите – съобщи Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на Съвет GS1 България. Продължават пленарните заседания на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел с участието на 5-членна делегация от GS1 България.
  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар е отчетено в рамките на проучване, представено на форума. От фалшивите 8 процента повече от...

  Линк

 • GS1 International започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки


   

  Над 1,5 млрд. фалшиви стоки се намират на световния пазар или 8% от продуктите в световната търговия, твърдят резултатите от проучване, представено на Годишния глобален форум GS1 в Брюксел, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). На форума участва и 5-членна делегация от GS1 България.
  От фалшивите 8 процента повече от половината (53%) са в модната индустрия, а в бизнеса с лекарства 10 на сто. В резултат от непълното или недостатъчното внедряване на системите за уникално маркиране и проследяване на продукти, лекарства и бързоразвалящи се стоки в комуникацията между фирмите се обменят един милиард фалшиви документи. Според експертите на GS1 за миналата година загубите от похабяване на бързоразвалящи се стоки в световен мащаб възлизат на € 334 милиарда.
  Фокус в работата на форума е мобилната търговия. През 2010-та през мобилни устройства са реализирани над 2 милиарда продажби, през 2011-та техния брой е 5 милиарда, а през тази година се очакват 8 милиарда. Експертите на GS1 са изчислили, че през 2015-та година стоките, които преминават през мобилната търговия, ще достигнат 300 милиарда. Затова се работи по разширяване на приложението на GS1 стандартите през мобилните телефони. Целта е да се направи възможна търговията от всякъде, както и проверка на надеждността на информацията за произхода, качествата и сроковете на всяка стока и продукт. Това е важно, за да се осигури стабилност и сигурност на пазара и затова GS1 се разглежда като основен гарант за надеждна информация.
  GS1 Интернешънъл започва подготовка на Бяла книга за борба с фалшивите стоки. На тази основа GS1 България ще изработи свой вариант за българския пазар, казаха още от БТПП.
  При обсъждане приложението на стандартите GS1 за пресни продукти и зеленчуци е акцентирано за възможностите, които предоставя GS1 DataBar. Констатирано е, че 25% от пресните храни и продукти се бракуват поради липсата на ефективни средства за проследяване на сроковете за годност и качествената логистика по веригата производител, доставчик и търговец. На форума бяха представени приложения, реализирани с GS1 DataBar, които решават този проблем, обясниха от палатата. Показано беше решение, което дава възможност да се променят цените на продуктите, когато срокът на годност изтича, без да се налага да се правят нови етикети, тъй като цената на продукта не е отпечатана на него, а се проверява от потребителите на скенери, монтирани в търговската зала. Това технологично решение дава възможност да бъдат спрени от продажба стоки с изтекъл срок на годност.

  Линк

Назад