Назад

Създаден е Българо-катарски бизнес съвет при БТПП


 • Българо-катарски бизнес съвет ще подпомага бизнеса между двете страни


   

  Инициативна учредителна среща за създаването на Българо-катарски бизнес съвет (БКБС) при БТПП се състоя в Палатата. Идеята за създаването на съвета възникна и бе дискутирана по време на посещението на българска бизнес делегация в Катар през 2007 г. Председателят на Палатата Цветан Симеонов изказа благодарност на Аспарух Карастоянов за положените усилия и професионални контакти за реализиране на идеята.
  Осем фирми-учредители представиха своята дейност. Те са от браншовете консултантски услуги, търговия, туризъм, животновъдство, строителство, земеделие и производство на строителни материали. Учредителите избраха ръководство на БКБС с председател Аспарух Карастоянов. Срещата продължи с приемането на програма за 2012 г.:
  13 – 15 март - участие в Българска национална изложба в Доха, Doha International Exhibition Center, организирана от ИАНМСП; септември - посещение на бизнес делегация от Катарската търговско промишлена палата в България; Разработване на интернет страница на съвета; Обмен на икономическа информация с Катарската ТПП; Подпомагане и установяване на контакти с катарски компании.

  Линк

 • Създаден е Българо-катарски бизнес съвет при БТПП


   

  Инициативна учредителна среща за създаването на Българо-катарски бизнес съвет (БКБС) при БТПП се състоя на 9 февруари 2012 г. в Палатата. Идеята за създаването на съвета възникна и бе дискутирана по време на посещението на българска бизнес делегация в Катар през 2007 г. Председателят на Палатата Цветан Симеонов изказа благодарност на Аспарух Карастоянов за положените усилия и професионални контакти за реализиране на идеята. 
  Осем фирми-учредители представиха своята дейност. Те са от браншовете консултантски услуги, търговия, туризъм, животновъдство, строителство, земеделие и производство на строителни материали. 
  Учредителите избраха ръководство на БКБС с председател Аспарух Карастоянов.
  Срещата продължи с приемането на програма за 2012 г.:
  • 13 – 15 март - участие в Българска национална изложба в Доха, Doha International Exhibition Center, организирана от ИАНМСП;
  • септември  - посещение на бизнес делегация от Катарската търговско промишлена палата в България;
  • Разработване на интернет страница на съвета;
  • Обмен на икономическа информация с Катарската ТПП;
  • Подпомагане и установяване на контакти с катарски компании. 
  БТПП ще уведоми Катарската ТПП за създаването на БКБС.

  Линк

Назад