Назад

В БТПП ще се проведе семинар на тема Малави - възможности за търговия, туризъм и инвестиции


 • В БТПП ще се проведе семинар на тема Малави - възможности за търговия, туризъм и инвестиции


   

  Българска търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Република Малави в Берлин, организират бизнес семинар Малави - възможности за търговия, туризъм и инвестиции. Той ще се проведе на 24 февруари (петък) от 10:00 часа в БТПП, София.
  На семинара ще бъдат представени икономическата среда, условията за бизнес, както и инвестиционните възможности в Малави. Икономиката на страната е основана главно на селскостопанския сектор, който осъществява над 35,5% от БВП, ангажира около 84,5% от работната сила, а селскостопанската продукция формира 82,5% от външната търговия. Страната разполага с богати природни ресурси.
  Регистрацията на участниците ще се проведе от 09:30 часа до 10:00 часа. Форумът ще бъде открит в 10:00 часа от председателя на БТПП Цветан Симеонов. Програмата продължава с кратък филм за Малави, след което Н.Пр. проф. д-р Исаак Чикуекуер Ламба -  извънреден и пълномощен посланик на Република Малави ще направи общ преглед на икономиката и тенденциите в икономическото развитие на страната. От 10:40 до 11:00 часа - обсъждане на развитието и перспективите на търговските и икономически отношения между Малави и България. След петнадесет минутна кафе пауза, от 11:15 до 12:00 часа, г-жа Фаит Чимвемве Казембе и г-н Херберт Нгвирелупи Чихана ще представят бизнес средата и инвестиционните възможности в Малави в секторите: търговия, селско стопанство, минно дело, енергетика, инфраструктура и туризъм.
  Участието във форума е безплатно за членове на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, а фирмите, които не са членове заплащат такса от 30 лв. с ДДС.
  Фирмите, желаещи да участват във форума, трябва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма на имейл mgudzheva@chambersz.com или на факс 042 626033, в срок до 22.02.2012 г. За повече информация – Мануела Гуджева.

  Линк

Назад